Ontdek Saint-Jean-Cap-Ferrat

Ontdek het oude charmante vissersdorpje Saint-Jean-Cap-Ferrat, op enkele kilometers van Nice, Monaco en Italië, waar luxe en traditie harmonisch samenkomen. Het schiereiland herbergt een rijke geschiedenis en cultuur waar in vroegere tijden vele beroemdheden hun vakanties doorbrachten zoals Charlie Chaplin, Friedrich Nietzsche en Elizabeth Taylor. In deze groene oase aan de Franse Riviera staan ongerepte natuur, prachtig erfgoed en luxueuze villa’s met fraai aangelegde tuinen te wachten om bewonderd te worden.

Genesteld bovenop de berg Saint-Hospice, kijkt de begraafplaats van Saint-Jean-Cap-Ferrat uit over de azuurblauwe mediterrane zee. In La chapelle de Saint-Hospice, gebouwd op de overblijfselen van een heiligdom en sinds 1929 een historisch monument, vind je aan de wanden schilderijen van de schilder Louis Marchand des Raux. De enorme bronzen Madonna van meer dan 11 meter stamt uit 1903 toen een rijke man uit Nice een wens in vervulling liet gaan en het standbeeld liet bouwen. 

 

Kunst en erfgoed

Kunst en cultuur komen samen in een van de meest bijzondere bezienswaardigheid in de Alpes-Maritimes: la Villa Ephrussi de Rothschild. Een waar paleis geïnspireerd door de Italiaanse Renaissance met kunstwerken van alle stijlen en tijdperken. Wandelend door de negen gigantische thematuinen lijkt het alsof je een unieke reis rond de wereld maakt.

Flaneren door de havens

De oude haven en de jachthaven vormen het levendige hart van Saint-Jean-Cap-Ferrat met de vele restaurants en boetiekjes. Aan de voet van de vuurtoren zijn twee COEXIT-fonteinen te vinden uit 2007 op initiatief van James Kinder, Cherie Blair en Bono van U2. 

Het logo wordt gevormd door het symbool van de islam, de Davidsster en een kruis om de uitwisseling tussen verschillende religies te bevorderen.

 

Eropuit in de natuur

Ontspanning en rust zijn te vinden in de vele kreken en stranden rondom Saint-Jean-Cap-Ferrat. Omgeven door een weelderige groene vegetatie kijk je liggend op het strand Paloma uit op de kliffen van Beaulieu-sur-Mer en Eze. Snorkelaars gaan naar strand Les Fosses met een rijk onderwaterleven en waar je boven water niet uitgekeken raakt op de spectaculaire villa’s. Het leven op het water ervaren? Trek per boot, paddle of kayak eropuit om de schoonheid van de omliggende baaien te bewonderen. Met de wandelschoenen aan verken je het mooie schiereiland te voet.

 

Hoe kom je er? 

  • Per trein: de TGV brengt je vanaf Parijs in minder dan 5,5 uur naar Nice, waarna je de trein of bus neemt naar Saint-Jean-Cap-Ferrat
  • Per vliegtuig: Aéroport International Nice Côte d’Azur met bestemmingen in 30 verschillende landen
  • Per auto: de afstand Utrecht-Saint-Jean-Cap-Ferrat bedraagt zo’n 1370 km

 

Meer info: 

 

Gids

Saint-Jean-Cap-Ferrat: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Saint-Paul-de-Vence

 

Biot

 

Cagnes-sur-Mer

 

Gourdon

Île de Lérins

 

Isola 2000

 

La Turbie 

 

Le Bar-sur-Loup

Roquebrune-Cap-Martin

 

Saint-Martin-Vésubie

 

Saorge

 

Tende

Théoule-sur-Mer

 

Tourrettes-sur-Loup

 

Vallauris 

 

Villefranche-sur-Mer