Fotofestival Arlès Les rencontres Arlès

Fotofestival – Les Rencontres d’Arles

Arles maakt zich deze zomer op voor de 55e editie van het internationale fotofestival ‘Les Rencontres d’Arles’. Al sinds 1970 zijn er iedere zomer foto exposities te bewonderen, te zien in de vele historische locaties die Arles rijk is.
Meer dan 40 exposities in en rondom de stad van grote namen, maar ook veel aandacht voor (jong) fotografie talent. Alle werken zijn tentoongesteld op bijzondere locaties. Van 12e-eeuwse kapellen en kloosters tot 19e-eeuwse industriële gebouwen. Ook onverwachtse locaties zoals de gevel van Monoprix ademen fotografie tijdens het festival.


Openingsweek

De stad wordt van 1 juli t/m 29 september omgetoverd tot foto hoofdstad van Europa. Vooral in de openingsweek zijn er dag en nacht activiteiten waar publiek de fotografen en curators kan ontmoeten tijdens lezingen, tours maar ook voorstellingen in ‘Theatre Antique’. Bekijk hier het programma.


Niet te missen tijdens de openingsweek van het festival is de ‘Nuit de l’année’ op zaterdag 6 juli. Van onder de sterren tot vroeg in de ochtend kan je fotoprojecties bewonderen tijdens een wandeling. Genieten van muziekoptredens en de hele nacht dansen op sets van DJ’s. De toegang is gratis.

Het veelzijdige fotofestival is deze hele zomer en nazomer nog te bezoeken. Ook voor kids zijn er leuke workshops in de vakantie. Dus op naar Arles!

Bekijk hier alle exposities en de volledige agenda op de website van Les Rencontres d’Arles.
MONUMENTAL:
Notre-Dame de Paris by Tomas van Houtryve.2024-MONU-02
Tomas van Houtryve. L’achèvement de la nouvelle flèche de la cathédrale Notre-Dame. Décembre 2023, Paris. Courtesy of the artist.


Debi Cornwall
Model Citizens 2024-CORN-10
Smoke Bomb, Marine Corps Air Ground Combat Center, Twentynine Palms, California, U.S., Necessary Fictions series, 2018. Courtesy of the artist.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners