Barcelonnette

Share
Barcelonnette

Prachtig stadje op 1135 meter hoogte, halverwege de Valée de l’Ubaye. Op een kruispunt van wegen naar Italië, de Mercantour, het Lac de Serre-Ponçon en natuurlijk de route naar diverse ski-stations in de Alpes-de-Haute-Provence

Barcelonnette is omgeven door bergen met toppers als de Col de la Bonette, de Col d’Allos en de Col de la Cayolle. Daarmee is het stadje een perfecte uitvalsbasis voor wie wil wandelen of juist meer uitdagend wil fietsen. Daarnaast biedt de Ubaye volop de gelegenheid om te water te gaan in een kano of raft. Maar vergeet niet het stadje zelf te ontdekken. 

 

Klein Barcelona

Het nog behoorlijk authentieke, en deels autovrije, centrum rondom de Place Manuel nodigt je uit om een terrasje te pakken. Het zal je al snel opvallen dat de grotere huizen aan de Avenue de la LIberation bepaald niet Frans ogen. Ze zijn het resultaat van een groot aantal inwoners dat halverwege de 19e eeuw naar Mexico ging en bemiddeld genoeg terugkwam om hun Mexicaanse villa’s te bouwen. Elk jaar in augustus nog wordt deze historische link met Mexico in gevierd met een les Fêtes Latino-Mexicaines.

 

Mocht je je afvragen of Barcelonnette misschien iets met Barcelona te maken heeft. Dat klopt. De stad werd gesticht in de 13e eeuw door Raiimond Béranger IV, graaf van de Provence, wiens familie uit Barcelona kwam. 

Parc National du Mercantour

Heb je Barcelonnette zelf gezien, dan kun je verschillende kanten op, allemaal even bijzonder. Zo ben je hier vlakbij de ingang van de westelijke kant van het Parc National du Mercantour dat zich uitstrekt tot ver in de zuidelijker Alpes-Maritimes. Het Maison du Parc (Place Manuel) heeft hiervoor alle beschikbare informatie voor een bezoek aan het park.

 

Oorsprong van de Verdon 

Ga je wat zuidelijker, en dat kan alleen in de zomermaanden, dan kun je naar de oorsprong van de Verdon bij de Col d’Allos. Je komt dan ook langs de afslag naar Pra-Loup, een groot wintersportgebied bij Barcelonnette.

 

Watersport op Lac de Serre-Ponçon

In westelijke richting rij je in een kwartiertje naar het Lac de Serre-Ponçon waar de Ubbaye en de Durance samenkomen. Hoog in de bergen is hier veel plek voor watersport, maar dan iets rustiger dan op de woeste Ubaye bij Barcelonnette zelf  

 

Meer informatie:

Gids

Barcelonnette: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Moustiers-Sainte-Marie

Riez

Sainte-Croix-du-Verdon

Sisteron

Barcelonnette

 

Colmars

 

Manosque 

 

Saint-Geniez

Forcalquier

 

Jausiers

 

Rougon

 

Uvernet 

Samenwerking

Onze partners in de omgeving van Barcelonnette