Nice

Share
Ontdek Nice

Geniet van het bijzondere karakter van de stad Nice: uniek gelegen tussen de Middellandse Zee en de bergen, op enkele kilometer van de Italiaanse grens. Contrasten die tevens terugkomen in de lokale gerechten. Strijk neer in een van de restaurants met het keurmerk ‘Cuisine Nissarde’ en geniet van echte niçoise gerechten als socca, pan bagnat en natuurlijk de salade niçoise. Vertoeven in Nice is een 2-voor-de prijs-van-1 deal: het 7 kilometer lange strand aan de azuurblauwe zee en het aangename klimaat zijn de ingrediënten voor een strandvakantie. De kronkelende straatjes waar het wasgoed boven je hoofd wappert in de wind en de rijke historie en cultuur maken van deze stad de perfecte citytrip het hele jaar door. 

Wandel over een van de mooiste markten van Frankrijk: de beroemde bloemenmarkt die elke ochtend gehouden wordt op het plein Cours Saleya in het oude stadscentrum. Antiekliefhebber? Elke maandag is er een brocantemarkt met kraampjes vol antieke accessoires en meubels. Boven op de heuvel in het Parc de la colline du Château wacht een fantastisch uitzicht over stad en zee. In deze groene oase van rust liggen de restanten van de 12e eeuwse militaire vesting. Nice wordt omarmt door haar kiezelstranden, palmbomen en de Promenade des Anglais. Een naam te danken aan de Engelse aristocratie die in de 18e eeuw ’s winters genoot van zon en een zachte zeebries. In de zomermaanden is deze boulevard het hart van de stad met fietsers, joggers, toeristen en strandgangers. 

 

Verborgen schatten

Van eenvoudige kapel verheven tot kathedraal: de Basilique-Cathédrale Sainte-Marie et Sainte-Réparate is een rijk gedecoreerde kerk gebouwd in de 17e eeuw in barokstijl met maar liefst drie orgels. Aan hetzelfde gezellige plein Place Rossetti vind je ook de wereldberoemde ijswinkel Fennochio met meer dan 100 verschillende smaken. Nice telt niet één maar twee kathedralen: in de hoek van de stad bewonder je de rijkelijk versierde Cathédrale Russe.

Zo’n 100 jaar geleden gebouwd door een kleine groep rijke Russen waardoor zelfs de zes koepels zijn bedekt met echt bladgoud.  

 

Kunst en natuur

La Promenade des Arts brengt je bij de collectie van Yves Klein en de aanhangers van de Ecole de Nice in het MAMAC: Musee d’Art Moderne et d’Art Comtemporain. Laat de Promende des Arts je meevoeren naar de Promenade du Paillon, de groene gordel van Nice voor een botanische reis langs alle continenten. Onderweg kom je le miroir d’eau tegen, een meer van 3000 m2 met 128 waterstralen voor prachtige water- en lichtspektakels.

 

Hoe kom je er? 

  • Per trein: de TGV brengt je vanaf Parijs in minder dan 5,5 uur naar Nice
  • Per vliegtuig: Aéroport International Nice Côte d’Azur met bestemmingen in 30 verschillende landen
  • Per auto: de afstand Utrecht-Nice bedraagt zo’n 1350 km

 

Meer info:

Gids

Nice: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Saint-Paul-de-Vence

Biot


Cagnes-sur-Mer


Gourdon

Île de Lérins

 

Isola 2000

 

La Turbie 

 

Le Bar-sur-Loup

Roquebrune-Cap-Martin

 

Saint-Martin-Vésubie

 

Saorge

 

Tende

Théoule-sur-Mer

 

Tourrettes-sur-Loup

 

Vallauris 

 

Villefranche-sur-Mer

Ontdek

Sportief in de Alpes-Maritimes

Samenwerking

Onze partners in Nice