Alpes-de-Haute-Provence

Share
Ontdek de Alpes-de-Haute-Provence

Elk jaar trekken lavendel-liefhebbers naar het plateau van Valensole om de indrukwekkende champs de lavende de bewonderen. Toch heeft dit departement nog zoveel meer te bieden: het natuurpark Mercantour, de Gorges du Verdon en de Route Napoléon die door deze contreien loopt. Dit binnenland smaakt naar meer!

Het departement Alpes-de-Haute-Provence ligt in het hart van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur en is de ideale bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur. Het departement profiteert het hele jaar door van frisse berglucht en uitzonderlijke veel zonneschijn en je kunt hier genieten van de bergen, canyons en meren.

 

Enerzijds vind je in de Alpes-de-Haute-Provence geweldige natuur zoals de indrukwekkende Gorges du Verdon maar ook de Alpen en de bergachtige Mercantour. Minder grillig, maar daardoor niet minder mooi zijn de lavendelvelden op het plateau van Valensole en de prachtige meren van de Verdon. Op cultureel gebied kom je hier ook niet tekort: er zijn meerdere dorpen en steden met karakter in de buurt die het bezoeken waard zijn. Forcalquier, Manosque, Digne-les-Bains, Barcelonnette, Sisteron, om er maar een paar te noemen. Verschillende bijzondere routes lopen door dit gebied zoals de Route Napoléon en de Route des Grandes Alpes. 

 

De Alpes-de-Haute-Provence is een paradijs voor buitenactiviteiten zoals wandelen, mountainbiken, paardrijden, paragliden, skiën en wildwatersporten. Een voordeel van het wisselende landschap is dat je niet ver hoeft te reizen om van een totaal andere omgeving te genieten. Zo kent de Gorges du Verdon beroemde klimlocaties en kunnen watersporters verderop op Lac de Sainte-Croix en Lac de Serre-Ponçon hun hart ophalen. Wintersporten doe je in één van de skigebieden zoals Pra Loup en Val d’Allos. Deze gebieden zijn ook in de zomer een leuke uitvalsbasis om de omgeving verder te verkennen.

 

Ontdek

Cantons, steden en dorpen in de regio

Moustiers-Sainte-Marie

Riez

Sainte-Croix-du-Verdon

Sisteron

Barcelonnette

Colmars

 

Manosque 

 

Saint-Geniez

Forcalquier

 

Jausiers

 

Rougon

 

Uvernet 

Ontdek

Onze partners