Alpes-Maritimes

Share
Ontdek de Alpes-Maritimes

Met een prachtige kustlijn en een grillig achterland vind je in het departement Alpes-Maritimes alles voor zowel zon- als  sneeuwvakanties. Met een rijke geschiedenis en een sterke band met Italië weet dit departement je steeds weer te verbazen.

D

it veelzijdige departement wordt begrensd door de Alpen, de Italiaanse grens en de Middellandse zee en ligt in het uiterste zuidoosten van Frankrijk. Aan de Franse Rivièra kun je in alle luxe genieten van het leven aan de kust, terwijl het bergachtige achterland mogelijkheden geeft tot vele sportieve activiteiten. Zo kun je ‘s middags op de skipiste staan en ‘s avonds dineren met uitzicht op zee! 

 

Het achterland van de Côte d’Azur is rijk aan kunst en cultuur en geweldig voor dagtrips. Maak een uitstapje naar de kunstgaleries in Saint-Paul-de-Vence of Biot, bezoek het parfummuseum in Grasse. Ontdek het pittoreske Èze hoog boven de zee, verdwaal in de wirwar van straatjes in de oude binnenstad van Nice, flaneer over Boulevard de la Croisette in Cannes of geniet van het Jazzfestival van Juan-les-Pins. 

 

Wie de kust verlaat, zal versteld staan hoe snel je de Rivièra inruilt voor de bergen. Kleine weggetjes slingeren zich door de heuvels en al snel ben je in een andere wereld, in het Parc de Mercantour. In de winter zijn alle sneeuwsporten mogelijk in één van de vele wintersportoorden die de Mercantour rijk is, zoals Auron en Valberg. In de zomer kun je het park te voet of per kano ontdekken. Dus of je nu op zoek bent naar een vakantie aan de kust of een actieve vakantie in de bergen, in het departement Alpes-Maritimes zit je altijd goed.

Ontdek

Cantons, steden en dorpen in de regio

Saint-Paul-de-Vence

Biot


Cagnes-sur-Mer


Gourdon

Île de Lérins

 

Isola 2000

 

La Turbie 

 

Le Bar-sur-Loup

Roquebrune-Cap-Martin

 

Saint-Martin-Vésubie

 

Saorge

 

Tende

Théoule-sur-Mer

 

Tourrettes-sur-Loup

 

Vallauris 

 

Villefranche-sur-Mer

Gids

Nieuws uit de Alpes-Maritimes

Actief

Agenda

Ontdek

Sportief in de Alpes-Maritimes

Ontdek

Onze partners