Berna’s Cercle des Arbres – expositie in Cotignac

Volgende week kun je in Cotignac een bijzondere expositie bijwonen in de Salle du Cercle des Arts. Hier exposeert Berna, zoals Bernadette van Baarsen haar schilderijen ondertekent, haar serie Cercle des Arbres. Cipres, olijf, eik en wijnstok verschijnen in de tentoongestelde werken in hun karakteristieke vorm en omgeving. Dus ben je in Cotignac, loop dan vooral even binnen bij deze kleurrijke expositie.


Exercices de style

Na een succesvolle expositie in 2022, genaamd ‘Chapeau – 12 portraits in landscape’, is Bernadette begonnen aan een nieuwe artistieke reis. ‘Cercle des Arbres – exercices de style’ laat haar zoektocht zien naar de uiteenlopende manieren om de Provençaalse atmosfeer te vangen; de veelheid aan kleuren en de overweldigende zon. Vormden bomen al een essentiële achtergrond voor de portretten van Chapeau, in deze nieuwe tentoonstelling zijn zij de geportretteerden zelf; cipres, olijf, eik en wijnstok verschijnen in hun karakteristieke vorm en omgeving. In de 25 tentoongestelde olieverfschilderijen onderzoekt Berna het expressieve vermogen van diverse stijlen die er op het eerste gezicht heel verschillend uitzien, maar tegelijkertijd verbonden worden door haar herkenbare signatuur.


Over de kunstenares

Bernadette van Baarsen is geboren en getogen in Amsterdam. Na haar middelbare school volgde ze opleidingen voor verpleegkundige en architecte, terwijl ze tegelijkertijd leadzangeres was in twee Nederlandse punkbands en objecten maakte van plexiglas. Later besloot ze een academische carrière te volgen en verkreeg ze haar PhD in de psychologie en medische ethiek. Ze werkte als associate professor aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en was lid van diverse toonaangevende medisch-ethische commissies. Sinds 2015 woont ze in Frankrijk. In wezen autodidact, is zij begonnen met schilderen, vooral geïnspireerd door het Provençaalse landschap en door vriendschappen met mede-artiesten. In de afgelopen jaren was haar werk te zien op verschillende locaties in de Provence.


Informatie

Cercle des Arbres – exercices de style
Salle du Cercle des Arts, 1 Place de l’Église, Cotignac
Vernissage 22 september 17.30
Expositie 23 t/m 28 september 10.30-12.30 en 15.00-19.00
berna4art.com
instagram.com/berna4art

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners