24 uur in Saint-Tropez

Annuleren we die heerlijke vakantie, verzetten we ’m, of gaan we gewoon? Plannen voor de vakantie staan sinds de coronacrisis misschien op lossere schroeven dan andere jaren en dat is heel begrijpelijk. Daarom neemt Côte & Provence je de komende weken mee op bliksembezoek en strijken we 24 uur neer in Saint-Tropez, Grasse, de Vaucluse en de Alpes-de-Haute-Provence. Noem het de ultieme checklist voor een dagje uit, nieuwe inspiratie voor een kort bezoek of simpelweg even wegdromen vanuit huis, in Nederland, België of elders. Vandaag: Saint-Tropez.


Een bomvolle ochtendplanning

08h55 – Een perfecte dag in Saint-Tropez begint aan de haven met een petit café bij Café Senequier. Op dit terras is het zien en gezien worden. Hier kun je genieten van de voorbijtrekkende jetsetters, toeristen en natuurlijk de flanerende Tropéziennes zelf. 


09h44 – Wandel via de oude vismarkt, want daar is het altijd een gezellige drukte van jewelste, naar Place de Lices. Wie houdt van shoppen kan onderweg zijn neus ophalen. Op het plein is met een beetje geluk de markt aan de gang, op dinsdag en zaterdag. 


10h27 – Kinderen mee? Op een hete, of regenachtige, dag biedt het vrije nieuwe Musée de la Gendarmerie et du Cinéma een uitkomst. In het museum komt de relatie tussen film en de politiebrigade van Saint-Tropez aan bod. Klassiekers zoals Dieu créa la Femme en Le gendarme de Saint-Tropez met Louis de Funès werden op dit oude politiebureau gefilmd. 


11h57 – Bijna middag, tijd voor het strand. Strijk neer op Plage les Salins even achter de stad. Reserveren is een must voor dat ene tafeltje aan de waterrand met les pieds dans l’eau. Op de kaart keuze genoeg, maar vergeet niet een stukje tarte Tropézienne te eten als je in Saint-Tropez bent. 


Café Senequier


Wijn en genieten aan de waterkant

15h19 – ’s Middags is het tijd voor een bezoek aan Château de Minuty gelegen naast Saint-Tropez in Gassin. Dat hier de beste rosés ter wereld vandaan komen, kun je al bevroeden als je aankomt bij het moderne design chateau van Minuty. Het chateau is geopend tot 18h00. 


16h49 – De namiddag is het uitgelezen moment van de dag om over het Presqu’île de  Saint-Tropez te toeren. Even naar Grimaud misschien, waar leuke galeries te vinden zijn. Of een uitstapje naar het iets toeristische Gassin, midden op het schiereiland. Sla hier sowieso het fantastische uitzicht niet over. En wordt het alweer tijd voor een hapje eten? Dan zit je in Gassin, dat ’s avonds één groot terras is, altijd goed. 


19h52 – Voor een alternatief sla je af richting Ramatuelle. Daar vind je, even beneden Gassin, La Ferme Douceur. Bij dit gerenommeerde restaurant kun je eten tussen de wijngaarden, een unieke ervaring.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners