Ontdek Juan-les-Pins

Genesteld ten westen van Antibes ligt de badplaats Juan-les-Pins met haar fijne zandstranden, schaduwrijke dennenbomen en luxueuze hotels omgeven door geurende tuinen

Langs de waterkant kom je hier en daar nog stukjes dennenbos tegen en vooral veel restaurants en loungebars waar je dineert met je voeten in het water. Het aangename klimaat en de ideale ligging tussen Nice en Cannes maken van Juan-les-Pins een populair plekje aan de Côte d’Azur.

 

Erfgoed

Net op het randje van Cap d’Antibes zie je vanaf de haven Château de Juan-les-Pins, gebouwd rond 1860 voor koningin Emilie van Saksen. Niet een typisch kasteel zoals wij het kennen, maar een enorm paleis wat uit meer dan twintig kamers bestond met muren van maar liefst 1,5 meter dikte en omringd door weelderige Franse tuinen. Na de eerste Wereldoorlog ontdekten de Amerikanen Juan-les-Pins. Niet alleen kwamen ze overwinteren, ook in de zomer genoot men volop van de azuurblauwe zee.    

 

Een beetje hoger vind je een klein orgineel château in de authentieke rode siennakleur, Villa la Vigie, ooit eigendom van Frank en Florence Jay Gould en waar wereldberoemde artietsen en schrijvers overnachtten: Jean Cocteau, Estée Lauder, Charlie Chaplin en Pablo Picasso. Ietsje verder staat het verfijnde Hôtel Belles-Rives, een eerbetoon aan schrijver Francis Scott Fitzgerald.  In de jaren ‘20 omgebouwd tot het eerste hotel aan de Côte d’Azur met ‘les pieds dans l’eau’.

 

Bruisend nachtleven

Juan-les-Pins heeft haar imago als uitgaansstad hoog te houden: discotheken, casino’s en de vele bars zorgen voor een bruisend nachtleven op een paar meter van de zee.

Voor Jazz à Juan, opgericht in 1960 en het oudste jazzfestival van Europa, komen de grootste jazzartiesten ter wereld samen om in het mythische dennenbos Pinède Gould op het ritme van de golven en de klanken van de cigales hun muziek ten gehore te brengen. Namen als Sidney Bechet, Ella Fitzgerald en Duke Ellintong hebben het festival grootgebracht, maar nog steeds is er opkomend talent te vinden als Diana Krall, James Carter en Joshua Redman.

 

Natuur

Om het levendige stadsleven even te ontvluchten, bezoek je gratis Parc Exflora net buiten Juan-les-Pins richting Cannes. Uitgestrekt over een 5 hectare grote olijvenboomgaard ontdek je zo’n 330 plantensoorten in verschillende tuinstijlen. Loop van het oude Rome naar de Provençaalse en Italiaanse tuinen en neem ook de enorme waterweg van 500 meter mee die je zo in zee laat lopen.

 

Hoe kom je er? 

  • Per trein: de TGV brengt je vanaf Parijs in minder dan 5,5 uur naar Cannes, waarna je de trein of bus neemt naar Juan-les-Pins
  • Per vliegtuig: Aéroport International Nice Côte d’Azur met bestemmingen in 30 verschillende landen
  • Per auto: de afstand Utrecht-Juan-les-Pins bedraagt zo’n 1350 km

 

Meer informatie

Gids

Juan-les-Pins: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Saint-Paul-de-Vence

 

Biot

 

Cagnes-sur-Mer

 

Gourdon

Île de Lérins

 

Isola 2000

 

La Turbie 

 

Le Bar-sur-Loup

Roquebrune-Cap-Martin

 

Saint-Martin-Vésubie

 

Saorge

 

Tende

Théoule-sur-Mer

 

Tourrettes-sur-Loup

 

Vallauris 

 

Villefranche-sur-Mer