Orange

De rijke historie van de stad Orange gaat terug tot in de Romeinse tijd. Het amfitheater en de triomfboog van Orange zijn zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. De twee prachtige monumenten staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ook heeft het stadje zoals de naam je al doet vermoeden banden met de koninklijke familie uit Nederland.

Het Romeinse theater in Orange is gebouwd aan het begin van onze jaartelling en is een van de best bewaarde Romeinse monumenten in Europa.

 

Terug in de tijd

Het theater speelde een belangrijke rol in het stadsleven. Zo kon de bevolking er naar voordrachten van dichters kijken en op het podium stonden decorstukken waarmee speciale effecten mee gecreëerd kon worden. Vaak duurden de voorstellingen de hele dag en kon je hier gratis van genieten. Ook nu worden er nog regelmatig voorstellingen gegeven. Iedere zomer biedt Chorégies d’Orange een bekend Franse festival, muziekvoorstellingen en andere kunstvoorstellingen. 

 

De triomfboog is gebouwd in nagedachtenis aan de veteranen van de Gallische oorlog. Later is de boog in opdracht van keizer Tiberius gereconstrueerd en is versierd met reliëfs van diverse militaire onderwerpen. Op de boog zijn afbeeldingen van zeeslagen en de strijd tegen de Germanen en Galliërs te zien.

 

Appeltjes van Oranje  

De stad heeft banden met het Huis van Oranje-Nassau. Willem van Nassau erfde in 1544 de stad van zijn neef René van Chalon en werd prins van Orange. Ook valt Orange binnen de Unie van Oranjesteden. Dit is een vriendschapsverdrag tussen de verschillende steden die een nauwe band hebben met het Nederlandse koningshuis. Om de bezoekers te begeleiden bij het ontdekken van de rijke geschiedenis heeft het Office de tourisme van Orange drie verschillende thema wandelingen uitgezet.

Voor meer informatie en andere must-visits kun je bij het Office du Tourisme terecht. 

 

Marché provençal
Elke donderdag ochtend van 8:00 tot 12:30 is er een markt in het stadscentrum. Verschillende marktkramen laten je kennismaken met de lokale producten uit de Provence zoals, kazen, fruit en verse groentes. 

 

In de omgeving

Even buiten de stad ligt de Mont Ventoux, de reus van de Provence. De berg is van ver herkenbaar aan zijn top bedekt met kalksteen. De top is op 1912 meter en je hebt hier een prachtig uitzicht over de verschillende wijndomeinen in de buurt. Met helder weer is zelfs de mediterrane kustlijn te zien. Ben je sportief? Dan is het zeker de moeite waard om de berg op de fiets te beklimmen. 

 

Na de klim van de Mont Ventoux toe aan een heerlijk wijntje? Rijd naar beneden en ontdek de verschillende wijndomeinen waar je heerlijke wijnen kunt proeven en meer te weten kunt komen over het proces van wijn maken. Natuurlijk kun je ook een paar flessen kopen voor een goede prijs.

 

Hoe kom je er? 

  • Met de auto rijd je vanuit Utrecht in ongeveer 10 uur naar Orange.
  • Per vliegtuig: Aéroport Montpellier Méditerranée waarna je met de auto binnen 3 uur in Orange bent.
  • Per trein: De TGV brengt je vanaf Parijs in iets meer dan 3 uur in Orange.
Gids

Orange: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Avignon

 

Carpentras

 

Châteauneuf-du-Pape

 

Gordes

Haut Vaucluse


L’Isle-sur-la-Sorgue


Ménerbes


Orange

Apt

 

Fontaine-de-Vaucluse

 

Lourmarin

 

Malaucène

Monieux

 

Roussillon

 

Pays du Ventoux

 

Caseneuve

Samenwerking

Onze partners in de omgeving van Orange

Le Bouquet de Séguret

Nederlands kleinschalig vakantiepark Résidence Les Belles Heures in Roaix. Voor een heerlijke vakantie tussen de  glooiende landschappen waar wijnbouw en olijfbomen met elkaar zijn verweven.

Nederlandse B&B en appartementen in Séguret, ingesloten tussen de beroemde wijngaarden van de Côtes du Rhône, en met uitzicht op Séguret en de Dentelles de Montmirail.

 

 

Nederlands kleinschalig vakantiepark Résidence Les Belles Heures in Roaix. Voor een heerlijke vakantie tussen de  glooiende landschappen waar wijnbouw en olijfbomen met elkaar zijn verweven.

B&B Bouquet de Seguret
B&B Bouquet de Séguret

Nederlandse B&B en appartementen in Séguret, ingesloten tussen de beroemde wijngaarden van de Côtes du Rhône, en met uitzicht op Séguret en de Dentelles de Montmirail.