Valence

Het charmante en authentieke Valence in de Rhône-vallei is de hoofdstad van de Drôme. In de stad vind je historische bouwwerken zoals kathedraal Saint-Apollinaire, het Maison Mauresque en Maison des Têtes. Bezoek deze Ville d’Art et Histoire niet alleen vanwege de rijke geschiedenis, maar ook voor het zonnige klimaat en de goede ligging aan de rivier.

C

Cathédrale Saint-Apollinaire werd gebouwd in de 11e eeuw en de klokkentoren diende in die tijd als wachttoren om het omliggende land en de navigatie op de Rhône te volgen. In de 16e eeuw werd het volledig verwoest en een eeuw later weer volledig in de oude stijl gerenoveerd. Een ander adembenemend historisch gebouw is het schitterende Maison des Têtes. Dit gebouw is te vinden op 57 grand rue en heeft zijn naam te danken aan de vele gebeeldhouwde hoofden die zichtbaar zijn op de voorgevel en op de binnenplaats. In deze 16e eeuwse bouwstijl zie je goed de overgang van de gotische naar de Renaissance-stijl. Vandaag de dag kun je binnen een permanente tentoonstelling zien over de geschiedenis van de stad. Wat ook niet mag ontbreken in dit rijtje is het Maison Mauresque uit de 19e eeuw dat te herkennen is aan de duidelijk oosterse bouwstijl. Het Maison Mauresque is een uniek gebouw middenin het centrum. 

 

Musée de Valence
Valence is niet voor niets een Ville d’Art et Histoire en hierin speelt het museum van Valence een grote rol. Dit museum voor kunst en archeologie kun je tegenwoordig vinden in het voormalig bisschoppelijke paleis. De kunstcollectie biedt verschillende tekeningen, schilderijen en decoratieve kunst uit de 16e eeuw waarbij veel aandacht wordt besteedt aan de natuur en landschappen in het algemeen. Bij een bezoek aan de archeologische collectie kom je alles te weten over de geschiedenis van de beschavingen die in de Drôme en in de Rhône vallei hebben geleefd.

Tip! Voor een prachtig uitzicht over de stad en het omliggende land kun je bovenop het museum de uitkijktoren bezoeken. 

 

Ville Verte

Valence heeft de status Ville Verte, ofwel groene stad, gekregen omdat er uitzonderlijk veel groen in de stad te vinden is. Zo vind je middenin de stad het Parc Jouvet, het park strekt zich uit over zeven hectare en je kunt er goed wandelen. De dierentuin in het park maakt het ook interessant voor de allerkleinsten. In Valence vind je de grootste rivierjachthaven van Frankrijk. Bij de haven ligt ook het uitgestrekte park Epervière, een gebied van eveneens zeven hectare met een boomgaard, een aquacenter en verschillende sportieve activiteiten voor kinderen. Valence is een groene stad met veel terrasjes, aangename voetgangerszones, leuke winkelstraten en beschermde monumenten. In deze stad hangt een knusse en gezellige sfeer.

 

Specialiteit van Valence
Voordat je Valence verlaat moet je natuurlijk wel de specialiteit van de stad geproefd hebben: de Suisse. Dit poppetje van zanddeeg heeft de smaak van gekonfijte sinaasappelschil en oranjebloesem. Dit koekje is smaakt goed bij de koffie of thee. 


Bereikbaarheid

  • Met de auto rijd je in ongeveer 10 uur van Utrecht naar Valence. 
  • Per vliegtuig: Aéroport Lyon-Saint Exupéry waarna je met de auto binnen 2 uur in Valence bent.
Gids

Valence: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Grignan

 

Le Poët-Laval

 

Mirmande

 

Montélimar

Romans-sur-Isère

 

Valence

 

Clansayes

 

Crest

Hauterives

 

La Chapelle-en-Vercors

 

Saillans

 

Saoû

Saint-Agnan-en-Vercors

 

Saint-Jean-en-Royans

 

Saint-Martin-en-Vercors

 

Vassieux-en-Vercors

Samenwerking

Onze partners in Valence

Le Bouquet de Séguret

Nederlands kleinschalig vakantiepark Résidence Les Belles Heures in Roaix. Voor een heerlijke vakantie tussen de  glooiende landschappen waar wijnbouw en olijfbomen met elkaar zijn verweven.

Nederlandse B&B en appartementen in Séguret, ingesloten tussen de beroemde wijngaarden van de Côtes du Rhône, en met uitzicht op Séguret en de Dentelles de Montmirail.

 

 

Nederlands kleinschalig vakantiepark Résidence Les Belles Heures in Roaix. Voor een heerlijke vakantie tussen de  glooiende landschappen waar wijnbouw en olijfbomen met elkaar zijn verweven.

B&B Bouquet de Seguret
B&B Bouquet de Séguret

Nederlandse B&B en appartementen in Séguret, ingesloten tussen de beroemde wijngaarden van de Côtes du Rhône, en met uitzicht op Séguret en de Dentelles de Montmirail.