Ontdek de Var

Of je nu dol bent op mondaine badplaatsen zoals Saint-Tropez of op zoek bent naar prachtige natuur en wijngaarden zo ver het oog reikt: in de Var is het allemaal binnen handbereik. Ontdek de verschillende gezichten van dit veelzijdige departement aan de Zuid-Franse kust.

In de Var kun je genieten van de kust, de stranden en de eilanden, maar ook van het Provençaalse achterland. Van Les Adrets de l’Estérel in het oosten tot Castellet, Draguignan, Brignoles en Saint Maximin richting het westen, dit departement heeft een hoop te bieden. Niet alleen kun je hier genieten van het mediterrane klimaat, maar ook van ongeveer drieduizend zonuren per jaar. De Var is een van de meest toeristische departementen van Frankrijk en ook een van de groenste. 


Geniet van het mondaine Saint-Tropez of van de badplaatsen Sainte-Maxime, Saint-Raphaël, en Le Lavandou. Of trek het binnenland in en verbaas je over de totaal andere wereld die zich aan je openbaart zodra je de kust verlaat. Bezoek bijvoorbeeld het canton de Fayence met pittoreske dorpjes zoals Montauroux en Seillans of wijk uit naar de Gorges du Verdon en het Lac de Sainte-Croix. Hier kunnen liefhebbers van een actieve vakantie zich uitleven met vissen en zwemmen, maar ook met raften, canyoning, paragliding en klimmen. 

 

De Var is ook het departement van authentieke streekproducten die gemaakt worden van kastanjes, honing en olijfolie. En een bezoek aan de Var is uiteraard niet compleet zonder een tour langs de wijngaarden die in het binnenland te vinden zijn. Meer dan 450 wijnmakers verwelkomen je in deze streek. En aangezien de Provence bekendstaat om de productie van rosé moet er natuurlijk geproefd worden. Geen straf als je je bedenkt dat deze domaines vaak omgeven zijn door een subliem decor.

Ontdek

Cantons, steden en dorpen in de regio

Le Lavandou

 

Les-Salles-sur-Verdon

 

Lorgues

 

Île de Porquerolles

Bormes-les-Mimosas

 

Grimaud

 

Hyères

 

Saint-Maximin-la-Sainte-Baume

Saint-Tropez

 

Sanary-sur-Mer

 

Bandol

 

Draguignan

Gids

Nieuws uit de Var

Actief

Agenda

Ontdek

Onze partners