Ontdek Antibes

Antibes staat bekend als mondaine badplaats voor de jetset, gelegen aan de kust tussen Nice en Cannes, toch is deze schilderachtige stad zoveel meer dan dat!

 

Ontdek de uit de zee oprijzende middeleeuwse stadsmuren en torens, neem de tijd om door de kleine straatjes van het historische centrum te slenteren en te genieten van de unieke details op gevels en deuren.

Antibes biedt een rijke historie en een flinke dosis cultuur met Château Grimaldi, het Picasso-museum, de vele kunstenaarsgalerieën en het stervormige fort.

 

Dagelijks word je in Antibes getrakteerd op een feest van geuren, kleuren en smaken. Elke ochtend stalt de Provençaalse markt haar waar uit op Cours Massena met heerlijke kaas, vrolijke bloemen, verse vis en groente.Flanerend door de straatjes kom je kleine boetiekjes tegen en uitnodigende terrasjes of verscholen tuintjes voor een smakelijke lunch.

 

 

Le Fort Carré

Op een grote rots op het schiereiland van Saint-Roch richt het robuuste militaire fort, Le Fort Carré, zich 26 meter boven zee op. Tijdens de Renaissance gaf Koning Hendrik II van Frankrijk de opdracht een fort te bouwen als verdedigingsmechanisme voor omliggende graafschappen. Een indrukwekkend overblijfsel van het militaire verleden van Antibes. De prachtige architectuur gebaseerd op wiskundige kunst, het overdekte pad met adembenemend uitzicht en het beschermde park met wilde dieren en mediterrane flora is een iconisch monument dat je zeker gezien moet hebben.

 

 

Kunst en cultuur

En niet te vergeten Château Grimaldi waar schilder Picasso in 1946 een deel mocht gebruiken als atelier. Als dank schonk hij de kunstwerken die hij ter plekke maakte. 

In 1966 werd het dan ook omgedoopt tot Picasso-museum waar tevens werken zijn te bewonderen van Nicolas de Staël, Miró, Hans Hartung en Fred Klein.

 

In 1966 werd het dan ook omgedoopt tot Picasso-museum waar tevens werken zijn te bewonderen van Nicolas de Staël, Miró, Hans Hartung en Fred Klein.

Vanuit het historische centrum is wandelen bovenop de oude stadsmuren een aangename bezigheid, zeker als er een fris zeebriesje waait en de golven tegen de wanden aanklotsen. Aan het einde van de wandeling op Bastion Saint-Jaume domineert de imposante Nomade, een acht meter hoog standbeeld van Jaume Plensa die volledig uit letters bestaat die samen een gedicht vormen.

 

Op en top luxe

Gelegen aan de Baie des Anges vind je in Antibes een van de oudste havens aan de Côte d’Azur. Kleine vissersbootjes liggen zij aan zij met luxueuse jachten waarvan de gigantische vlaggenmasten boven je uit torenen. Op Quai des Milliardaires spot je de mooiste jachten en cruiseschepen ter wereld.

 

Hoe kom je er?

  • Per trein: de TGV brengt je vanaf Parijs in minder dan 5,5 uur naar Cannes, waarna je de trein of bus neemt naar Antibes.
  • Per vliegtuig: Aéroport International Nice Côte d’Azur met bestemmingen in 30 verschillende landen.
  • Per auto: de afstand Utrecht-Antibes bedraagt zo’n 1350 km.
 
 

Meer informatie: 

Gids

Antibes: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Saint-Paul-de-Vence

Biot


Cagnes-sur-Mer


Gourdon

Île de Lérins

 

Isola 2000

 

La Turbie 

 

Le Bar-sur-Loup

Roquebrune-Cap-Martin

 

Saint-Martin-Vésubie

 

Saorge

 

Tende

Théoule-sur-Mer

 

Tourrettes-sur-Loup

 

Vallauris 

 

Villefranche-sur-Mer

Ontdek

Sportief in de Alpes-Maritimes