Porto-Vecchio

 

In het zuiden van Corsica ligt Porto-Vecchio. De stad, die vlakbij Bonifacio ligt, staat ook wel bekend als ‘de stad van het zout’, vanwege haar natuurlijke bronnen. De stad is nooit heel groot gegroeid door dreiging van piraten en malaria-epidemieën. Pas na het verwijderen van moerassen in de omgeving na de Tweede Wereldoorlog werd het gebied beter permanent bewoonbaar. Hierdoor kon de stad zich als badplaats ontwikkelen. Toch is het ondanks dat het een kleiner stadje is, zeker een bezoek waard. Er zijn mooie authentieke gebouwen en historische straatjes. En op een terrasje of in de natuurrijke omgeving kun je heerlijk tot rust komen. 

Net als meer steden op Corsica heeft Porto-Vecchio een hoog en laag stadsgedeelte. In en om de haven heen in het lage stadsgedeelte is er een wirwar aan straatjes, terrassen en winkels te vinden. Hier hangt een gezellige sfeer. Doordat het tegenwoordig een bekende badplaats met een chique reputatie is wordt het vaak vergeleken met Saint-Tropez. 

In het hoge stadsgedeelte is het centrale punt het mooie en gezellige plein Place de la République. Hier vind je verschillende terrassen en leuke omliggende straatjes, maar ook de romaanse Église Saint Jean-Baptiste. Dit is een mooie granieten kerk om te bezichtigen die in de negentiende eeuw is gebouwd. Wat deze kerk bijzonder maakt is dat er korte religieuze boodschappen op te vinden zijn. Ook staat er bij het kerkgebouw een bijzondere boom, Le Bel Ombra, die er al sinds 1901 te vinden is.  

 

Meer ontdekken van Porto-Vecchio
Verder heeft Porto-Vecchio ook een fort, Bastion de France, en nog andere overgebleven delen van historische verdedigingswerken. Binnen in het fort zit vandaag de dag een galerie, waar verschillende tentoonstellingen te zien zijn.  

De haven van Porto-Vecchio is ook prachtig om te zien. Vanuit deze haven zijn er verschillende boottochten naar bijvoorbeeld de eilandengroep Îles Lavezzi of gewoon langs de kustlijn om de omgeving vanuit een ander perspectief te zien. Het levert prachtige uitzichten op. Daarnaast is het water ook zo helder dat het net lijkt alsof je in de buurt van de Bahama’s een rondvaart aan het maken bent. 

 

 

Ook in de omgeving van Porto-Vecchio is veel moois te zien. Zo zijn er verschillende prachtige stranden ten zuiden van de stad. Een van de bekendste hiervan is wel Palombaggia. Dit strand staat bekend om de boom die er in de zee staat. Andere mooie bekende stranden in de omgeving zijn Tamaricciu en Santa Giulia. Het zand is er hagelwit en het water helderblauw. Je kunt er heerlijk zwemmen en snorkelen. Ook kun je er op het water goed zeilen.  

Natuur rondom Porto-Vecchio 

In de omgeving van Porto-Vecchio is nog meer prachtige natuur te vinden. Op de afstand van een halfuur rijden vind je Réserve Naturelle des Bouches de Bonifacio. Dit natuurreservaat bevat kustelijke grotten en inhammen. Ook het bergachtige landschap achter de plaats is leuk om te verkennen. Je kunt er mooi wandelen, rotsklimmen of paardrijden. En bij de Bavella Canyon op anderhalf uur rijden vind je veel kristallen watervallen, steile rotswanden, ravijnen en bossen. Hier worden voor de veiligheid ook verschillende canyoning- en wandeltochten georganiseerd. 

Voor meer informatie

www.porto-vecchio.fr


Bereikbaarheid

Met de auto: Vanaf Utrecht is het ongeveer 21 uur rijden 

Met het vliegtuig: Vlieg naar Ajaccio 

Met de boot: Vanaf Nice (11 uur), Marseille (13 uur) en Toulon (12 uur) vertrekken er veerboten naar Porto-Vecchio 

 
 
Gids

Porto-Vecchio: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Samenwerking

Onze partners in de omgeving van Porto-Vecchio