Ontdek de Hautes-Alpes

In de Hautes-Alpes kunnen sportievelingen hun hart ophalen, zowel ‘s winters als ‘zomers is er in dit bergachtige departement genoeg te beleven. Ook kun je in de Hautes-Alpes touren langs de bouwwerken van Vauban, absoluut de moeite waard!

Het departement Hautes-Alpes is het meest noordelijk gelegen departement van de Provence-Alpes-Côte d’Azur. Het zuidelijke deel sluit aan op het landschap van de Provence, terwijl het noordelijke deel dat grenst aan de zuidelijke Alpen erg bergachtig is. Cultureel, historisch en natuurlijk erfgoed, je vindt het in de Hautes-Alpes. De Hautes-Alpes zijn een paradijs voor mensen die dol zijn op een actieve vakantie in de sneeuw of in de zomerzon. Populaire skigebieden zijn Les Orres, Serre Chevalier, Puy-Saint-Vincent, Vars-Risoul, Orcières en Montgenèvre. 

 

In de zomer kunnen liefhebbers van paardrijden, wandelen en mountainbiken kunnen in de Hautes-Alpes hun hart ophalen. In de zomer kan men op de meren van Lauvitel en Lauzon watersporten beoefenen en de rivier Durance is een absolute favoriet bij liefhebbers van rafting en kajakken. Aanraders zijn het Parc naturel régional du Queyras en het Lac de Serre-Ponçon, want een bezoek aan de Hautes-Alpes is niet compleet zonder een bezoek aan dit meer. Je kunt hier windsurfen, zeilen en andere watersporten beoefenen, maar natuurlijk ook heerlijk zonnebaden op de oever van het meer. 

 

De dorpen in de Hautes-Alpes staan vaak in het teken van sportieve activiteiten. Zo staat het dorp Orpierre bekend om de waaghalzen die hier op duizelingwekkende hoogte klimmen, maar ook voor wie geen sportieve geest heeft, zijn er vele typische dorpjes te ontdekken zoals Saint-Véran, Embrun en Montdauphin. Ook de stad Briançon is een bezoek absoluut waard. Briançon wordt ook wel de stad van Vauban genoemd door de vele vestingwerken die hier onder leiding van Vauban zijn gebouwd om de stad te beschermen tegen de aanvallen van de hertog van Savoye. 

Ontdek

Cantons, steden en dorpen in de regio

Briançon

 

Embrun

 

Gap

 

La Grave

Mont-Dauphin

 

Saint-Véran

 

Cervières


Champoléon

Château-Queyras

 

Guillestre

 

Le Monêtier-les-Bains

 

Névache

Orcières

 

Villar-d’Arêne

 

Combe de Malaval

 

La Chapelle-en-Valgaudémar

Ontdek

Onze partners