Lorgues

Gelegen tussen de golf van Saint-Tropez en de verfrissende turquoise Gorges du Verdon vind je het karakteristieke dorp Lorgues. Een zonovergoten Provençaals dorp dat niet alleen een rijk historisch verleden kent als voormalige tempeliersstad, maar dat ook in de regio bekend staat om zijn wijndomeinen, talrijke winkels, restaurants en gezellige Provençaalse markt.

In Lorgues vind je de geschiedenis overal terug, zo is het een van de oudste dorpen van de Provence. Het is niet voor niets dat een oud gezegde stelt dat ‘men in Lorgues oud en gelukkig leeft’. Al sinds de prehistorie werden de heuvels van de stad bewoond, onder andere door de Kelten, Liguren en Romeinen. Ook bewaart het dorp herinneringen aan de Orde van de Tempeliers die hier hun sporen achterlieten in de vele steegjes, paden, binnenplaatsen, maar met name de vestingmuren en de grachten. Niet te missen in Lorgues zijn verder de klokkentoren, de collegiale kerk van Saint-Martin, la Place Neuve en le Font Couverte. 


Bruisend Lorgues 

Het stadje is altijd rijk geweest aan landbouwproducten, zoals de AOC Côtes de Provence-wijnen, de AOC olijfolie en zeer gevarieerde honing met lavendel, rozemarijn, kastanje, tijm en zelfs paardebloem. Het is niet ongewoon om in de winter kuddes schapen tegen te komen tijdens een wandeling in of rondom het dorp. De dinsdagochtendmarkt is een van de mooiste van de Provence en liefhebbers uit de hele regio komen er dan ook op af. Maar naast de populaire markt, worden er ook genoeg andere evenementen georganiseerd. Zo is er ‘s zomers geregeld live-muziek in het stadshart en organiseren nabijgelegen wijnhuizen kunsttentoonstellingen en openluchtconcerten tussen de wijnranken. En het derde weekend van september staat in Lorgues traditiegetrouw in het teken van Saint-Ferréol.

Tijdens dit feest wordt de patroonheilige van Lorgues geëerd en dat gaat gepaard met processies en veel muziek.

 

Must visits in de omgeving 
Lorgues heeft een grote aantrekkingskracht en is een bezoek absoluut waard. Maar dat geldt ook voor de omgeving, die een hoop te bieden heeft. Zo kun je vlakbij Lorgues de bijzondere kapel van Notre-Dame de Benva bewonderen die bekend staat om de 15e eeuwse fresco’s die je hier vindt. Wie dol is op religieuze kunst kan zijn hart ophalen bij het Musée d’Art Sacré, beroemd vanwege de prachtige collectie ex voto. Wijnliefhebbers dienen absoluut het Château de Berne en het omliggende landgoed te bezoeken. Op dit wijndomein kun je namelijk prachtige wandelingen maken. Wie verkoeling zoekt, zal blij zijn met de verfrissende Nartuby, of een bezoekje aan de waterval van Sauveclare. In de omgeving van Lorgues is zowel in de winter als in de zomer goed toeven. 

 

Hoe kom je er?

  • Per vliegtuig: Aéroport International Nice Côte d’Azur met bestemmingen in 30 verschillende landen. 
  • Per trein: de TGV brengt je vanaf Parijs in dik 4,5 uur naar Les Arcs – Draguignan waarna je de taxi neemt.

Per auto: de afstand Utrecht – Lorgues bedraagt zo’n 1280 km.

Gids

Lorgues: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Le Lavandou

 

Les-Salles-sur-Verdon

 

Lorgues

 

Île de Porquerolles

Bormes-les-Mimosas

 

Grimaud

 

Hyères

 

Saint-Maximin-la-Sainte-Baume

Saint-Tropez

 

Sanary-sur-Mer

 

Bandol

 

Draguignan

Samenwerking

Onze partners in Lorgues

Met meer dan 25 jaar ervaring staan de internationale vastgoed-specialisten van New Home klaar om je te helpen bij het vinden en aankopen van een huis, appartement of bouwterrein in de Var of de Cote d’azur.

 

New Home is actief vanuit meerdere kantoren in Lorgues, Fayence en Sainte Maxime.

B&B Bastide La Folle du Logis

Even buiten Lorgues, temidden van de olijfbomen, bossen en wijngaarden,  bevindt zich B&B Bastide La Folle du Logis. Een ideale uitvalsbasis voor een vakantie in de Provence

 

Maison Bien Bleu biedt huiseigenaren in de Provence – Cote d’Azur een ruim aanbod aan diensten met betrekking tot concierge & styling services

B&B Bastide La Folle du Logis

Vastgoed-specialisten van New Home helpen je bij het vinden van een huis, appartement of bouwterrein in de Var of de Cote d’azur. Kantoren in Lorgues, Fayence en Sainte Maxime.

Even buiten Lorgues, temidden van de olijfbomen, bossen en wijngaarden,  bevindt zich B&B Bastide La Folle du Logis. Een ideale uitvalsbasis voor een vakantie in de Provence

 

Maison Bien Bleu biedt huiseigenaren in de Provence – Cote d’Azur een ruim aanbod aan diensten met betrekking tot concierge & styling services