Crest

Crest is een charmant middeleeuws dorpje in de Drôme dat zijn naam te danken heeft aan de ligging op een rotsige bergkam. Crest is vooral bekend om zijn toren van 52 meter midden in het centrum. Het uitzicht is adembenemend en geeft je een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Wie de Drôme bezoekt, doet zichzelf een groot plezier om Crest aan te doen. Op een steenworp afstand van de Vercors kun je in dit middeleeuwse dorp niet alleen de authentieke sfeer van de Drôme-vallei opsnuiven, maar je kunt er ook de hoogste burchttoren van Frankrijk beklimmen. 


Op 52 meter hoogte

De toren van Crest werd gebouwd in de twaalfde eeuw na Christus. Het maakte deel uit van een indrukwekkend kasteel dat de omgeving moest beschermen. Crest was erg populair door de gunstige geografische ligging maar helaas werd een groot gedeelte van het kasteel  in de zeventiende eeuw ontmanteld omdat het zijn strategische waarde had verloren. De toren bleef staan en werd gebruikt als gevangenis. De omstandigheden binnen de gevangenismuren waren onmenselijk te noemen, een overblijfsel van die tijd zijn de vele wandtekeningen en inscripties op de muren die herinneren aan deze gevangenen. Helaas bleef de gevangenis nog tot ver in de negentiende eeuw in gebruik, waarna het de status van historisch monument kreeg. Sinds 1988 is de toren eigendom van de plaats Crest en kunnen toeristen de prachtige toren bezoeken.

De toren is vanuit het charmante centrum te bereiken via de vele lange trappen. Er zijn verschillende middeleeuwse wandelroutes uitgezet om een goed beeld te krijgen van de stad en het uitzicht. Voor de sportievelingen onder ons is het mogelijk om via de oostelijke wand naar beneden te abseilen.

Deze activiteit wordt in juli en augustus aangeboden door kliminstructeurs en is een absolute aanrader om de stad vanuit een bijzonder oogpunt te ontdekken. 


Le ‘Big Boss’ Saint-Sauveur

Het centrum van Crest kent een goed bewaarde historische wijk met kronkelende straatjes, geplaveide weggetjes en overdekte doorgangen met steile trappen die je leiden naar de toren. Ook de schilderachtige huizen en middeleeuwse bouwwerken zoals de église Saint-Sauveur en de poort van Montségur zijn niet te missen. Crest werd welvarend dankzij de textielhandel in katoen, zijde en wol en tegenwoordig herinneren de namen van de straten en wijken aan deze vruchtbare tijd voor industrie en ambacht. 


Kanotocht

In de omgeving van Crest kunnen natuurliefhebbers en sportievelingen indrukwekkende kanotochten maken. De rivier de Drôme is een rustige rivier, er zijn geen dammen en er staat meestal genoeg water, behalve als de regen uitblijft in de zomermaanden. Ontspan, geniet van de omgeving en laat je meevoeren met de stroming van de rivier. Voor ieder wat wils, er zijn namelijk vaarroutes van 3 kilometer tot vaarroutes van wel 45 kilometer!

 

Bereikbaarheid

  • Met de auto: rijd je in ongeveer tien uur van Utrecht naar Crest.
  • Per vliegtuig: Aéroport Lyon-Saint Exupéry waarna je met de auto binnen 2 uur in Crest bent.
Gids

Crest: Nieuws en Agenda

Ontdek

Andere steden en dorpen in de buurt

Grignan

 

Le Poët-Laval

 

Mirmande

 

Montélimar

Romans-sur-Isère

 

Valence

 

Clansayes

 

Crest

Hauterives

 

La Chapelle-en-Vercors

 

Saillans

 

Saoû

Saint-Agnan-en-Vercors

 

Saint-Jean-en-Royans

 

Saint-Martin-en-Vercors

 

Vassieux-en-Vercors

Samenwerking

Onze partners in Crest

Le Bouquet de Séguret

Nederlands kleinschalig vakantiepark Résidence Les Belles Heures in Roaix. Voor een heerlijke vakantie tussen de  glooiende landschappen waar wijnbouw en olijfbomen met elkaar zijn verweven.

Nederlandse B&B en appartementen in Séguret, ingesloten tussen de beroemde wijngaarden van de Côtes du Rhône, en met uitzicht op Séguret en de Dentelles de Montmirail.

 

 

Nederlands kleinschalig vakantiepark Résidence Les Belles Heures in Roaix. Voor een heerlijke vakantie tussen de  glooiende landschappen waar wijnbouw en olijfbomen met elkaar zijn verweven.

B&B Bouquet de Seguret
B&B Bouquet de Séguret

Nederlandse B&B en appartementen in Séguret, ingesloten tussen de beroemde wijngaarden van de Côtes du Rhône, en met uitzicht op Séguret en de Dentelles de Montmirail.