AGENDA: 1 en 2 augustus Fête de la Renaissance in Villeneuve-Loubet

Meer dan 150 uitbundig gekostumeerde figuranten geven acte de présence tijdens de grootse optocht door Villeneuve-Loubet (Alpes-Maritimes) ter gelegenheid van de 12e editie van het Fête de la Renaissance. Dit jaar staat het feest in het teken van koning François de eerste en van Leonardo da Vinci. Er zijn een ‘village Renaissance’ met kampementen, een markt, taveernes en martelwerktuigen. Ter ere van de 500ste sterfdag van Leonardo da Vinci kun je workshops volgen met artistieke technieken uit diens tijd: mozaïek, beeldhouwen, schilderen. Er zijn animaties, je kunt leren boogschieten en zwaardvechten, houten spelletjes spelen, een speurtocht ondernemen. Met een ‘son et lumière’-spektakel en dans. Een Grand bal Renaissance tot besluit.
In l’Espace Tosti tot 15 augustus een expositie van kunstenaars en amateurs die zich hebben gewaagd aan Da Vinci’s beroemdste schilderij: La Jaconde oftewel de Mona Lisa.
Meer informatie: http://www.villeneuve-renaissance.com

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Remote aan de Côte

Remote werken, oftewel: op afstand werken, is de afgelopen jaren in rap tempo populair geworden – helemaal sinds de pandemie. Het is dubbel en dwars gebleken dat je met verschillende

Verder lezen
Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen
Ontdek

Onze partners