AGENDA: 24 december La Descente des Bergers in Allauch

Al zo’n 80 jaar viert Allauch (Bouches-du-Rhône) Kerstavond met La Descente des Bergers, een traditionele optocht waarbij herders en dorpelingen in klederdracht zo’n 150 schapen begeleiden die rond 23 uur vanaf de met fakkels verlichte heuvels afdalen naar het dorp. Waarna offerandes worden aangeboden aan het Kerstkind in de ‘crèche vivante’ op de heuvel van Notre Dame du Château. Daarna gaat het op de klanken van trommels en tamboerijnen, en het gebeier van de kerkklokken op weg naar l’Église Saint-Sébastien voor de nachtmis. Vanaf 23.30 uur is alles ook te volgen via een mega-scherm op het dorpsplein. Zoals elk jaar worden er duizenden bezoekers verwacht, velen uit het buitenland.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Remote aan de Côte

Remote werken, oftewel: op afstand werken, is de afgelopen jaren in rap tempo populair geworden – helemaal sinds de pandemie. Het is dubbel en dwars gebleken dat je met verschillende

Verder lezen
Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen
Ontdek

Onze partners