Kunst op de zeebodem voor Île Sainte-Marguerite

Voor de kust van Cannes is afgelopen week wel een heel bijzonder kunstproject gerealiseerd: kunst onder water! De beroemde Engelse kunstenaar Jason deCaires Taylor maakte levensgrote beelden van gezichten van inwoners van Cannes. De beelden werden vorige week te water gelaten en daarmee is het musée subaquatique voor de kust van Île Sainte-Marguerite officieel geopend. Op de zeebodem zijn de beelden vanaf nu te bewonderen.


UNDERWATER PHOTOGRAPHY EXHIBITION BY JASON DECAIRES TAYLOR - Riviera Lines

Het is in dit onderwatermuseum, uniek in Frankrijk, dat de wereldberoemde kunstenaar Jason deCaires Taylor vorige week de zes beelden onthulde die op de zeebodem voor het eiland staan opgesteld.

Op vrijdag 16 oktober werden de zes loodzware twee meter hoge beelden van de Britse beeldhouwer onthuld. Het creatieproces duurde twee jaar, en ging vooraf aan een fototentoonstelling over het werk van de kunstenaar in 2018.


Uitverkoren Cannes

Cannes zal de enige Franse en mediterrane stad zijn met werk van Jason deCaires Taylor, een geëngageerd milieukunstenaar wiens werk de wereld heeft afgereisd. De Engelse kunstenaar heeft de kustlijn van Cannes gekozen als showcase voor zijn sculpturen en daar is de gemeente trots op.


‘Ik wilde een verhaal vertellen over de zee en de mensen eraan herinneren hoe kwetsbaar en delicaat deze plek is en hoe ze beschermd moet worden. (…) Overal ter wereld sterft de zee. We leven dankzij de zee, we ademen de lucht die de zee produceert. We moeten de zee beschermen, want anders is het leven niet de moeite waard.’

Jason Decaires Taylor


Met deze ondergedompelde beelden wil Jason deCaires Taylor aandacht vragen voor de bescherming van het milieu, een zeer sterke boodschap. De kunstenaar probeert over de hele wereld het belang van het behoud van de zee onder de aandacht te brengen. Het is dus een grote eer voor Cannes en Île Sainte-Marguerite dat de kunstenaar voor deze locatie heeft gekozen.


Lees er meer over op de website van de mairie van Cannes.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners