Evenementen Carnaval en Fête de la Citron afgelast

Het is een groot verdriet voor velen: het bekende Fête de la citron in Menton en het beroemde Carnaval de Nice zijn allebei afgelast voor 2021. Beide meerdaagse spektakels zouden zoals elk jaar in februari plaatsvinden, maar zijn nu dus een jaar verschoven. Hoewel de feesten pas over enkele maanden zullen plaatsvinden, begint de logistiek altijd al in de voorafgaande maanden. Door de coronacrisis is niet zeker of de parades en andere festiviteiten wel kunnen plaatsvinden in februari en dus was er maar één oplossing: de evenementen zijn afgelast.


Fête de la citron van Menton

Ook de citroenen van Menton ontsnappen niet aan de crisis. De 88e editie van het feest vindt dit jaar niet plaats, maar wordt uitgesteld tot volgend jaar. In Menton blijft het stil van 13 tot 28 februari. De bekende oranje en gele bouwwerken zullen dit voorjaar niet verrijzen in het hart van de stad. De bouwwerken en pracht en praal gemaakt van citrusvruchten weten jaarlijks meer dan 240.000 Franse en internationale bezoekers te trekken. Onmogelijk, zegt de mairie van Menton, om het beroemde citroenfestival door te laten gaan in deze tijd van COVID-19.


Geen toeristen

Het evenement wordt normaliter voor een groot gedeelte gefinancierd door de stad, die meestal wordt gecompenseerd door de inkomsten die het Fête de la citron oplevert. Het is een behoorlijke logistieke operatie, al was het maar door de levering van de vele tonnen citrusvruchten. Het is met die reden dat voor de feestdagen beslist moet worden of het festijn doorgaat of niet. En in de context van de huidige gezondheidscrisis en bij gebrek aan rondleidingen door touroperators die een kwart van de bezoekers vertegenwoordigen, zijn de evenementen afgelast. Ieder jaar is het Fête de la citron goed voor zo’n 16.000 hotelovernachtingen en meer dan 240.000 Franse en internationale bezoekers die Menton speciaal voor het feest aandoen.


Carnaval de Nice

Door het coronavirus moet ook dat andere mooie festijn eraan geloven: ook het Carnaval van Nice is een jaar uitgesteld. De mairie van Nice heeft aangegeven dat de carnavalsvierders wel meer speelruimte krijgen bij bij de creatie van de praalwagens voor de editie van 2022. Zo zullen ze vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2021 kunnen beginnen met het ontwerpen ervan.

Carnaval de Nice


Gemiste inkomsten

Het carnaval van Nice is een internationaal evenement dat veel toeschouwers trekt. Zo is het een van de grootste carnavals naast het carnaval in Rio, Brazilië, en het carnaval van Venetië. Elk jaar wonen honderdduizenden toeschouwers het carnaval van Nice bij, goed voor bijna 30 miljoen euro aan economische spin-offs rondom het evenement. Andere keren dat het evenement niet doorging was tijdens de de twee wereldoorlogen en de eerste Golfoorlog. Hopelijk is het in 2022 weer een drukte van jewelste in Nice!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners