Het gaat door: Festival des Jardins de la Côte d’Azur 2021

Het derde Festival des Jardins de la Côte d’Azur van 2021 gaat door! Het tuinfestival van de Franse Rivièra, dat oorspronkelijk voor april was gepland, zal uiteindelijk van 9 mei tot 9 juni plaatsvinden. Het festival was eerst uitgesteld door de Covid-19 epidemie, maar gaat nu toch wel door, feest dus voor de deelnemers en liefhebbers van de prachtige tuinen die de Côte d’Azur te bieden heeft.


Aangepast programma

Voor de derde editie heeft de regio Alpes-Maritimes aangekondigd dat het beroemde festival door kan gaan, maar dat het bezoek aangepast zal zijn aan bepaalde sanitaire voorwaarden. Oorspronkelijk gepland van 3 tot 28 april, zal het uiteindelijk plaatsvinden van 9 mei tot 9 juni 2021 in 5 gemeenten van de Alpes-Maritimes en in Monaco.

Het programma

Voor het Festival des Jardins de la Côte d’Azur zullen gepassioneerde tuinontwerpers creatieve kunstwerken en tuinen laten zien. Van januari tot juli 2020 heeft het departement Alpes Maritimes 38 aanmeldingen ontvangen die door een technisch comité zijn geselecteerd. Zo stelt het Festival des Jardins de la Côte d’Azur dit jaar 13 landschapscreaties voor in competitie, waaronder 8 Franse projecten, 3 Italiaanse projecten, 1 Fins project en 1 Chinees project. Elke tuin is ongeveer 200 m² groot en er wordt rekening gehouden met duurzaamheid.


De locaties

Gedurende het hele festival kun je prachtige tuinen bezoeken in Antibes, Cagnes-sur-Mer, Cannes, Cap d’Ail, Eze, Grasse, La Brigue, La Gaude, Le Cannet, Mandelieu- La Napoule, Menton, Monaco, Nice, Peymeinade, Plan-du Var, Saint-Jean-Cap-Ferrat en Vallauris.

Vind hier de tuinen die meedoen aan de competitie en de andere tuinen die je ook kunt bezoeken binnen het programma van het derde Festival des Jardins de la Côte d’Azur.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners