Genieten van een open air cinema in September

In de nazomerdagen van September kun je in de Provence nog heerlijk van de warme buitenlucht genieten. Een van de opties om dit op een relaxte manier te doen is door een film te kijken. Dit kan natuurlijk binnen, maar er zijn in de Provence ook meerdere mogelijkheden om dit onder blauwe lucht, of wanneer de zon onder is, onder de sterrenhemel te doen. Alhoewel de meestal open air cinema’s er na eind augustus al mee stoppen, zijn er een aantal waar je ook in September nog terechtkunt.


Monaco

Aan de voet van Le Rocher waarop Monaco-Ville is gebouwd, vind je de Monaco Open Air Cinema. Monaco, de dwergstaat, die bekend staat om haar welvaart en luxe, geeft ook deze zomer de mogelijkheid om films in de buitenlucht te bekijken. Er zijn veel zitplaatsen, een kleine bar en een enorm scherm van wel 200 vierkante meter. Aan de ene kant heb je een uitzicht op de zee en aan de andere kant, achter het scherm, de mooie bouwwerken van de stad. Het is dus echt een toplocatie. Iedere dag draait er om 20:45 een film, dus er is genoeg om uit te kiezen. Het programma vind je op de website: https://www.cinemas2monaco.com/


Marseille

In Marseille vind je iedere zomer een aantal maanden lang filmvertoningen in de openlucht op verschillende locaties. Dit wordt gedaan onder de naam Ciné Plein Air. Marseille is een stad met veel historie, een mooie kustlijn en ook de grootste haven voor cruiseschepen. Ook is het de grootste zonnige stad van het land en dat maakt het dan ook de ideale plaats om in de avondwarmte nog buiten van een film te genieten. Dit jaar duurt het open air cinema evenement nog tot en met 24 september. Op 5 verschillende datums in de aankomende maand worden er nog films vertoond. Meer informatie over de aankomende filmvertoningen vind je hier.


Saint-Estève-Janson

In Saint-Estève-Janson gaat het om eenmalige filmvertoning. Deze vindt plaats op 4 september om 20:30 in Théâtre du Vallon de l’Escale. Dit plaatsje ligt ten noorden van Aix-en-Provence. Het is een klein dorp met maar een paar honderd inwoners, maar door de kleinschaligheid en de omliggende natuur is het wel de ideale plek om tot rust te komen. De film die in deze open air cinema draait is de komedie 10 jours sans maman en omdat dit een Franse film is moet je alleen wel een beetje Frans kunnen om hem te kunnen volgen. Kijk hier voor meer info.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners