Le Belem: buitengewone driemaster in Cannes

De driemaster Le Belem is het laatste grote Franse commerciële zeilschip van de 19e eeuw, en een van de oudste schepen ter wereld die nog steeds in het water ligt. Dit bijzondere schip, dat tegenwoordig dient als opleidingsschip, komt terug naar de Côte d’Azur! En je kan hem bezoeken!


Le Belem is gebouwd in 1896, meer dan 120 jaar geleden en is een historisch monument. Op dit schip kun je ervaren hoe het leven aan boord van een 19e eeuws zeilschip moet zijn geweest. Je kunt Le Belem van 26 september tot 25 oktober bezoeken in de haven van Cannes.


Volwassenen €8, kinderen boven de 6 jaar €4, kinderen onder de 6 jaar gratis. Reservering is verplicht, via www.fondationbelem.com

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen

La nuit Européene des Musées

Elk jaar openen musea hun deuren voor een bijzondere avond vol ontdekkingen. Op zaterdag 13 mei zal de Europese museumnacht weer aanleiding zijn voor een nachtelijke wandeling door de musea

Verder lezen
Ontdek

Onze partners