Les Fêtes Gourmandes Escoffier

Jaarlijks wordt in Villeneuve-Loubet, geboorteplaats van de grootste ‘cuisinier’ van Frankrijk, stilgestaan bij het leven en het werk van Auguste Escofier (1846-1935). Een Franse grootheid. Zijn kookkunst en zijn ‘Guide Culinaire’ met meer dan 5.000 recepten, vormen de basis van de moderne Franse keuken.

Wanneer je je nog eens een Tournedos Rossini laat voorzetten, een Pêche Melba of Crêpe Suzette, weet dat het allemaal uit die ene gids komt van Escoffier. Zijn invloed is niet te onderschatten en met goede reden wordt zijn leven en werk elk jaar gevierd in en rondom het Musée Escoffier de l’Art Culinaire in Villeneuve-Loubet.

Op het programma staan o.a. diverse activiteiten voor kinderen om ook kennis te maken met de keuken en demonstraties van de grands chefs van dit moment. Ook is er een uitgebreide gastronomische markt, muziek, een expositie en natuurlijk mag een bezoek aan het museum zelf niet ontbreken.

Dat bezoek wordt a.s weekend dan afgesloten met een Pêche Melba, vernoemd door Escoffier naar de Australische sopraan die tot aan het begin van de 20e eeuw regelmatig ook optrad aan de Côte d’Azur. Meer van dit soort weetjes pik je ongetwijfeld op, a.s. weekend in Villeneuve-Loubet.


Of in onderstaande ‘brief introduction…’

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen
Ontdek

Onze partners