To the green! Aantrekkelijk golfen bij Rivièra Golf de Barbossi

Golfliefhebbers, opgelet! Bij Domaine de Barbossi in Mandelieu-La Napoule, word je niet alleen getrakteerd op een prachtige golfbaan, maar kun je ook genieten van l’art de vivre. En in oktober en gedurende de rest van het jaar kun je hier niet alleen golfen en les nemen voor een aantrekkelijke prijs, maar ook deelnemen aan tal van interessante workshops. Côte & Provence zocht het uit.


Het domaine

Het domaine strekt zich uit over meer dan 1350 hectare en behelst naast Rivièra Golf de Barbossi ook wijngaarden en ruige natuur. Domaine de Barbossi wil overtuigen met een totaalbeleving van prachtige natuur, kunst en aandacht voor de inwendige mens. Daarnaast lijkt golf een van de weinige sporten te zijn die naadloos aansluit bij de behoeften in deze vreemde tijd: frisse lucht, sportief genieten en dat op gepaste afstand van anderen. Redenen te over om eens in het aanbod van dit domein te duiken.


Kunst naast de green

In 2008 werd de Frans-Libanese zakenman Iskandar Safa verliefd op het domein en besloot het te kopen. Al snel werd duidelijk dat deze nieuwe patron niet alleen vernieuwing en modernisering met zich meebracht, maar ook een lading moderne kunst. Zo is van Safa bekend dat hij bijna vijfduizend kunstwerken bezit, waaronder werk van Koenig, Leroux, Warhol en Arman. Een deel van zijn privé-collectie besloot hij beschikbaar te stellen voor het publiek en wel op de golfbaan, waar je nu dus tijdens het golfen kunt genieten van de meest bijzondere kunstwerken.


Aantrekkelijke arrangementen

Ook dit jaar kun je bij Rivièra Golf de Barbossi kiezen voor het Abonnement Annuel Découverte. Het fijne aan golf is dat je er op elke leeftijd mee kunt beginnen! Een golftas en halve set krijg je bij het abonnement. Verder krijg je anderhalf uur les per week tot je je carte verte, het Franse equivalent van het GVB, hebt gehaald. En daarna krijg je onbeperkt toegang tot de baan van Rivièra Golf de Barbossi. Wie van deze actie gebruikmaakt, krijgt de volgende jaren 15% korting op het jaarabonnement. Dit alles voor €2200,- voor een jaar lang deze geweldige sport ontdekken.


Niet altijd aan de Côte d’Azur?

Golfliefhebbers die een vakantiehuis aan de Côte hebben, of die geregeld in de omgeving zijn, kunnen genieten van het Abonnement Courte Durée, het abbonnement voor de korte termijn. Voor al uw verblijven aan de Franse Rivièra, tussen 1 mei en 31 augustus, kun je nu kiezen voor een abonnement van 1 maand (1 keer te verlengen) voor €400,-.


Interessante workshops

Goefende spelers komen bij Barbossi ook aan hun trekken. Maar mocht je nooit zijn uitgeleerd, dan is een workshop wellicht iets voor jou! Het programma ziet er deze maand als volgt uit:

  • Van 11 tot 18 oktober, de workshop SWING onder leiding van Nicolas Broca
  • Van 15 tot 19 oktober, een veelzijdige workshop van Maxime Louchet over de verschillende ijzers (wedging-ijzers met video-analyse van de cursisten / klein spel – bunker / putting en dring ijzers) sessies van 2 uur per dag.


Culinair genieten

Terug naar de missie van het domein: een totaalbeleving van toegankelijke luxe. En volgens Barbossi zit dat in de rust voelen, de tijd nemen en genieten van de wijnranken, de bergen en van de kunst. Het cultiveren van l’art de vivre staat hier centraal en dat doet het domein op veel verschillende manieren. Zo kun je bij de golfbaan genieten van een lunch in de brasserie, maar je kunt ook kiezen voor een gastronomische maaltijd bij restaurant l’Oasis of voor een toegankelijker hapje eten in de bistrot aan de haven. Een absolute meerwaarde is het feit dat het domaine ook zelf biologische wijnen, olijfolie en Provençaalse honing produceert. Hiervoor zijn de beste ambachtslieden uit Frankrijk aangetrokken, waaronder gelauwerd imker Jean-Louis Lautard. Voor deze producten en meer kun je terecht in de nieuwe boutique van het domaine die tevens dienst doet als gespecialiseerde cave à vin.


De totaalbeleving

Eerder zagen we al dat de totaalbeleving ook centraal staat in het opkomende wijntoerisme in de Provence en dat is geen toeval. Niet alleen verandert het toerisme in sneltreinvaart, maar ook zijn mensen meer dan ooit op zoek naar een totaalpakket van hoge kwaliteit. Waarom na het golfen niet ook heerlijk eten? En waarom maken we er eigenlijk geen weekendje van met een hotelovernachting? Op deze nieuwe wensen probeert Domaine de Barbossi in te spelen, met succes. Redenen te over dus om dit domaine eens te bezoeken, voor een potje golf of gewoon voor een heerlijke lunch met waanzinnig uitzicht.


Adressen

Rivièra Golf de Barbossi
802 avenue des Amazones
Mandelieu-La Napoule
domainedebarbossi.fr


Restaurant l’Oasis & La Boutique
6 rue Jean Honoré Carle
Mandelieu-La Napoule


Hotel l’Ermitage de l’Oasis & Le bistrot
26 avenue Henri Clews
Mandelieu-La Napoule

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners