Alphonse Mucha in Aix-en-Provence

Dit jaar staat de wintertentoonstelling van Hôtel de Caumont in het teken van Alphonse Mucha, de grote meester van de Art Nouveau (1860-1939). Mucha was een productieve en visionaire kunstenaar die zijn stempel drukte op verschillende gebieden, zoals affiches, reclame, interieurdecoratie en theater in de Belle Époque. De tentoonstelling laat ongeveer 120 werken uit de Mucha Familiecollectie zien, waarbij de focus ligt op de prachtige evolutie van Mucha’s stijl. Zijn werk kenmerkt zich door een mix van mystiek, symboliek, zijn Slavische identiteit en schoonheid.

De tentoonstelling laat zien hoe Mucha’s kunst verschillende stijlen combineerde. Mucha zag kunst als iets universeels en probeerde met zijn werk artistieke intenties over te brengen op velerlei manieren. Naast het tonen van de evolutie van Mucha’s grafische stijl en zijn mystieke inspiratie, legt de tentoonstelling ook de nadruk op het geëngageerde denken van de kunstenaar als een essentieel element in zijn werk.

Naast bekende werken uit die tijd, zoals zijn beroemde reclameaffiches, waaronder die voor Sarah Bernhardt, en decoratieve panelen, kunnen bezoekers ook genieten van de zeldzame schilderijen van de kunstenaar. Daarnaast toont de tentoonstelling ook het minder bekende fotografische werk van Mucha.

De tentoonstelling over Alphonse Mucha is geopend t/m 24 maart 2024. Ga voor meer informatie de website van Hôtel de Caumont

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners