Automne à la ferme

Al 32 jaar openen de boeren van het Bienvenue à la Ferme-netwerk hun deuren voor iedereen die eens achter de schermen wil kijken van hun boerenbedrijf. Ook in de Provence zijn tientallen landbouwbedrijven aangesloten op dit netwerk en verzorgen een mooi programma tussen 1 oktober en 1 november in het kader van het Festival Brin de Culture.

Een bijzondere kans om eens kennis mee te maken met dat ándere Provençaalse boerenbedrijf! Want in de Provence wordt natuurlijk zoveel meer geproduceerd dan alleen wijn, en elke boerderij heeft weer een ander programma om dat te laten zien. Een greep uit het aanbod:

  • Een workshop dierenfotografie op Le Moulin d’Espagne in Ginasservis (Var) – link
  • Een jazzconcert bij Le Potager au Salles in Draguignan (Var) – link
  • Een dagje op een schapenboerderij op la Ferme Flouka in Le Dévoluy (Hautes-Alpes) – link

Ga voor het gehele programma op tientallen boerderijen in de Provence naar de website van Bienvenue à la Ferme

En ja, het is altijd goed om even vooraf te checken of het allemaal doorgaat ivm. de Corona-maatregelen.

.

Om een beeld te krijgen van het netwerk van boerderijen in de Provence, klik hier. Er is vast een boerderij bij jou in de buurt. Om in de stemming te komen een kort filmpje ter introductie van Bienvenu à la Ferme..

Op zoek naar nieuwe evenementen in de Provence? Klik hier voor de agenda

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen
Marec in de Provence

Marec in de Provence

‘Marec, wie is dat?’ horen we Nederlandse lezers al denken. Welnu, Marec is naast Kamagurka, die wat meer bekendheid boven de rivieren heeft, misschien wel de bekendste cartoonist van België.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners