Avondklok in Marseille: happy hour in Mucem

In Marseille gaat de culturele sector niet bij de pakken neer zitten. De avondklok die nu voor grote delen van Frankrijk geldt, zorgt er namelijk voor dat iedereen ‘s avonds thuis moet blijven. Sinds afgelopen zaterdag, 24 oktober, kun je in het Mucem in Marseille gratis genieten van de tentoonstellingen tussen 16:00 en 18:00, een cultureel happy hour dus! Geen excuus meer om voor de avondklok nog even wat cultuur op te snuiven.


Mucem

Het museum dat in 2013 werd geopend, in het jaar toen Cultuurhoofdstad van Europa was, is beroemd vanwege de prachtige façade en de grootheden die in het Mucem exposeren. In het Mucem in Marseille komen het verleden van de stad en de moderne ambities samen.


Kleding, flora & fauna

In Fort Saint-Jean in het Mucem in Marseille kun je op dit moment twee exposities bezoeken. De eerste heet ‘Vêtements modèles’, een expo die uitnodigt om de basisgarderobe te ontdekken, van tanktops tot joggingpakken, overalls en van kilts tot espadrilles. Daarnaast is er ook nog de expositie ‘Flore de Aà Z’ waarbij een bloemenalfabet van 26 letters centraal staat, samengesteld uit de collecties van Mucem. Vanaf 4 november ontdek je hier ook de opening van de tentoonstelling ‘Folklore’, een grote reis die de grote werken van moderne en hedendaagse kunstenaars zoals Gauguin, Kandinsky en Brâncusi samenbrengt.


Het museum zorgt er ten alle tijde voor dat de richtlijnen met betrekking tot COVID-19 worden nageleefd. Dit geldt voor het aantal bezoekers per ruimte, maar ook voor het dragen van een mondkapje. Meer informatie over het museum en de exposities vind je op www.mucem.org.

Meer over Marseille lees je in de aankomende wintereditie van Côte & Provence. Mis nooit meer een nieuwe editie en neem nu een abonnement, of zoek alvast een verkooppunt op.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners