Abstracte kunst van Zao Wou-ki in Aix-en-Provence

Heb je zin in een dagje kunst bekijken en ben je in de buurt van Aix-en Provence? In het historische Hôtel de Caumont, een prachtig kunstcentrum in deze stad, vindt momenteel een tentoonstelling met de schilderijen van Zao Wou-Ki (1920-2013) plaats. Hij was een Chinese kunstschilder, die naar Frankrijk verhuisde in zijn twintigerjaren. Hij staat bekend als een van de beste Chinese kunstschilders van de 20e eeuw en zijn werk is daarom dan ook zeker wel het bekijken waard.


De kunst van Zao Wou-Ki

Zo’n 80 abstracte schilderijen staan er tentoongesteld, waarbij het gebruik van licht en ruimte een grote rol spelen bij een doel dat Zao Wou-Ki had met zijn kunst. Het doel om dat te tonen wat niet ‘gezien’ wordt, en wat daarin leeft. Hij wilde de ‘ruimte van binnen’ tonen met zijn kunst. Deze mooie en interessante kijk kun je veel terugzien in de tentoonstelling. Daarnaast staat de kunstenaar ook bekend om hoe hij de oosterse en westerse manier van kunst maken mixte. Hij wist ze goed samen te brengen in zijn kunstwerken.


Hôtel de Caumont

Niet alleen de tentoonstelling is een goede reden om Hôtel de Caumont te bezoeken. Ook het gebouw zelf maakt het bezoek het helemaal waard. Het is een mooi vorstelijk bouwwerk met een weelderig decor wat in de 18e eeuw is gebouwd. Een paar jaar terug werd het pand heropend als kunstcentrum.


De tentoonstelling bezichtigen

Je kunt de tentoonstelling met de werken van Zao Wou-Ki zelf bezichtigen, maar er is ook de mogelijkheid om rondgeleid te worden door een gids. Hierbij kom je meer te weten over het gebruik van licht door de kunstenaar en de belangrijke rol daarvan in zijn tentoongestelde kunstwerken. De rondleidingen vinden dagelijks om 17:30 plaats. Ze duren ongeveer 1 uur en 15 minuten en kosten € 7 naast de toegangsprijs van €14,50. Kijk hier voor meer informatie. In de zomermaanden is het museum elke dag van 10:00 tot 19:00 geopend.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners