Een jazzconcert onder de sterren

Genieten van mooie jazzmuziek onder de sterrenhemel… Het klinkt als een droom, maar dat is het niet. Want vrijdag 16 juli is het zo ver: dan staat het dorp Saint-Rémy-de-Provence in het teken van Jazz sous les étoiles. En dat belooft een swingende concertavond te worden! Tijdens het jazzconcert worden namelijk blues, oude in de vergetelheid geraakte Cubaanse nummers en jazz gecombineerd, uitgevoerd door muzieklegende Raphaël Lemonnier en La Trova Project.


La Trova Project

Voor dit project omringde Raphaël Lemonnier zich met kunstenaars met verschillende achtergronden. En dat is niet zonder reden, de sound van de groep is daardoor Remi Charmasson doet met zijn oude vintage gitaar niet alleen wegdromen naar oude blues, maar ook naar de ouderwetse sound van de jaren veertig en vijftig. Wie bekend is met Cubaanse muziek, weet hoe belangrijk de harmonie tussen de verschillende zangers is. En dus is de combinatie van de Cubaanse Eliène Castillo Borrero en Clara Tudela zo bijzonder. Tudela’s door flamenco beïnvloede stem gaat prachtig samen met die van Borreco. De een zingt de melodie, terwijl de ander begeleidt en harmoniseert. Dit is wat de Trova zijn imperfecte charme geeft. De percussie van Xavier Desandre-Navarre en de contrabas van Lilian Bencini bepalen de ritmes onder de teksten die de schoonheid van vrouwen, verraad, beruchte buurten, een wereld van muzikanten en dans beschrijven.


De voorstelling

“Op een podium, een piano, een lamp, een tafeltje. Daar zitten twee zangers. Eliène begint een oud Cubaans lied te neuriën dat vervolgens is overgenomen door Clara. Ze beginnen het ritme op de tafel te markeren. De tafel, het lichaam, de huid van een tamboerijn gewreven door Clara’s hand, alles wordt een object van percussie.” Zo verhaalt de website over een eerder concert van de muziekformatie.

Jazz sous les étoiles in Saint-Rémy-de-Provence begint om 21:00 en eindigt om 23:00 en vindt plaats in het Apilium theater. Nieuwsgierig geworden? Meer info vind je hier: www.jazzasaintremy.fr

Het adres van het theater is:
1 Lotissement Blanchin Avenue du Maréchal de Lattre de Tassigny,
13210 Saint-Rémy-de-Provence

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners