Kunst van Cézanne in Carrières de Lumières

In de rotsen van de Val d’Enfer, dichtbij het plaatsje Les Baux-de-Provence ligt het bijzondere museum Carrières de Lumières. Wat een bezoek aan deze oude steengroeve zo speciaal maakt is dat het hier allemaal draait om projectiekunst. Momenteel is er een tentoonstelling met de werken van de Provençaalse grootmeester Cézanne. Heb je dus wel zin om naar een museum te gaan maar dan net even wat anders dan normaal? Dan zou dit museum bezoeken zomaar een goed idee kunnen zijn.  


Bijzondere vertoning

Wanneer je door het museum heen loopt word je omringd door de schilderkunsten. Met behulp van licht worden deze op de muren geprojecteerd en dit geeft een indrukwekkend effect. Door het gebruik van spannende animaties lijken de schilderijen nog meer tot leven te komen.


Kunst van Cézanne

Cézanne (1839-1906) was in de tijd dat hij leefde niet de meest bekende of populaire schilder, maar wordt tegenwoordig gezien als een van de belangrijkste kunstenaars van zijn tijd. Hij staat nu ook wel bekend als de ‘vader van de moderne kunst’. Hij heeft honderden schilderijen gemaakt, waaronder portretten, stillevens, landschappen en historische taferelen. Soms maakte hij meerdere versies van werken, constant experimenterend met de verschillende mogelijkheden van beeldmateriaal. Bekende schilderijen van hem zijn ‘de kaartspelers’, zijn stilleven met appels en ‘de grote zwemmers’. Cézanne is een schilder die op schilders na hem nog veel invloed heeft gehad, waaronder Picasso. Ben je dus in de buurt en hou je van kunst? Dan is dit museum zeker een aanrader om naartoe te gaan.


Toegang Carrières de Lumières

In augustus is het museum iedere dag open van 9:00 tot 19:30 en een normaal ticket kost 14 euro. Voor de openingstijden van andere maanden in het jaar en meer informatie over het museum kun je een kijkje nemen op: https://www.carrieres-lumieres.com/

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners