Les musicales de la route Cezanne

Klassieke muziekfestival langs de Route Cézanne

Vorig jaar ging het van start, en het was direct een succes: Les Musicales de la Route Cézanne. Van 28 t/m 31 juli. vier dagen klassieke muziek in het landschap waar Paul Cézanne (1839-1906) vooral schilderde. Klassieke muziek om bij weg te dromen, veelal van componisten uit zijn tijd. En uitgevoerd op drie prachtige locaties rondom de Mont Saint Victoire waar Cézanne vooral de penseel hanteerde. Bijvoorbeeld Château du Tholonet, oorspronkelijk gebouwd in de 17e eeuw en wel het ‘Versailles d’Aix’ genoemd. Maar ook wordt ook opgereden in het Domaine Saint-Joseph, ooit geschilderd door Cézanne en het Musée Granet, i het hart van Aix-en-Provence, waar het festival opent. Tickets zijn vanaf € 15 te verkrijgen op de website van het festival (zie hieronder)

 

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen
Marec in de Provence

Marec in de Provence

‘Marec, wie is dat?’ horen we Nederlandse lezers al denken. Welnu, Marec is naast Kamagurka, die wat meer bekendheid boven de rivieren heeft, misschien wel de bekendste cartoonist van België.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners