Paul Cezanne

Carrières de Lumières 2021: Paul Cézanne

Een voormalige steengroeve in Les-Baux-de-Provence is in de afgelopen jaren één van de grootste attracties geworden in de Provence dankzij Carrières de Lumières. Met indrukwekkende shows werden al het werk van Van Gogh, Chagall, Michelangelo en anderen letterlijk belicht. Vanaf 1 mei is iedereen welkom om zich te vergapen aan dat van de meester van de Provence.


Cezanne, maitre de la Provence

Weinig schilders zijn zo verweven met de Provence als Paul Cézanne (1839-1906) die in Aix-en-Provence, niet ver van Les-Baux-de-Provence, geboren werd en er ook de laatste jaren van zijn leven doorbracht. Een autodidact die meer dan 1.000 werken naliet, pas laat in zijn leven erkenning kreeg en nu gezien wordt als pionier van het modernisme.


Vasilly Kandinsky, l’odyssée de l’abstrait

Als extraatje worden de bezoekers, na de uitgebreide kennismaking met Cézanne, nog getrakteerd op een show van 10 minuten over het werk van Vassily Kandinsky. Niet zo gek want zijn werk is in hoge mate beïnvloed door dat van Cézanne.


Kaarten nu te koop

Carrières de Lumières gaat 1 mei weer open (deo volente) maar kaarten kunnen nu al besteld worden op de website. Tip: ga vroeg of laat op de dag, het kan er druk zijn en dan kun je ook goed je auto kwijt.

Credit beeld: Carrières de Lumières / Culturespaces


		

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners