Chorégies d’Orange: optredens die je niet mag missen

Iedere zomer wordt er in de stad Orange, gelegen boven Avignon, het beroemde operafestival Chorégies d’Orange georganiseerd. Dit jaar vindt het plaats van 18 juni tot 31 juli. In het kader van dit festival worden er in deze periode veel voorstellingen georganiseerd. Wat zijn de leukste shows van de aankomende, en tevens laatste twee weken van het festival? Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.


Théâtre Antique d’Orange

Voordat we onze blik richten op een selectie voorstellingen, verdiepen we ons eerst even kort in de geschiedenis van dit bijzondere festival. Zo vinden bijvoorbeeld alle optredens plaats in het oude Romeinse theater, het Théâtre Antique d’Orange. Het festival kent een lange geschiedenis, ht bestaat al sinds het einde van de 19e eeuw! Maar sinds (!) 1902 is het een jaarlijks terugkerend evenement. Tot 1962 werden er ook andere muziekstukken gepresenteerd naast opera, maar al meer dan vijftig jaar staat het festival compleet in het teken van operamuziek.


La Symphonie des jeux vidéo

Het Orchestre Philharmonique de Marseille en het daarbijhorende koor zullen een bijzondere uitvoering verzorgen, waarbij ze met een klassiek concert dertig jaar aan videogamemuziek zullen laten horen. Volgens de festivalorganisatoren wordt er bij dit optreden een verband gelegd tussen klassieke muziek en bepaalde muziekstukken in videogames. Tegenwoordig valt bepaalde gamemuziek net zo goed onder de klassiekers als muziekstukken uit beroemde films. Er is nog niet veel bekend over wat er precies gespeeld gaat worden, maar het belooft een mooi spektakel te worden. De voorstelling vindt plaats op 31 juli om 21:30.


Nuit Verdienne

Als vervanger van het Italiaanse operakoor, dat helaas niet kan optreden, staat er nu ‘Nuit Verdienne’ op het programma, oftewel Verdische Nacht. Dit optreden bestaat uit een trio van drie mannelijke artiesten: Roberto Alagna, Ludovic Tézier en Ildar Abdrazakov. Zij zijn zangers bekend om hun goede kwaliteiten. Onder begeleiding van het Orchestre National de Lyon. De voorstelling vindt plaats op 24 juli om 21:30.


Chaplin: the kid

Chaplin is een persoonlijk meesterwerk van de beroemde Britse regisseur Charlie Chaplin. De uitvoering is een mix van komedie en tragedie. Vijftig jaar na de release van de gelijknamige film speelt Orchestre National Avignon-Provence, onder leiding van muzikaal leider Debora Waldman, deze bijzondere voorstelling. Het concert vindt plaats op 27 juli om 21:30. 


Meer informatie

Nieuwsgierig geworden naar de gehele programmering? Kijk dan snel op: www.choregies.fr.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners