Cinéma Français: Côte & Provence selecteert

Frankrijk heeft weer een geel reisadvies! Daardoor hoef je na een Franse vakantie niet meer in quarantaine en ook hoef je geen negatieve PCR-test meer te laten zien voor de terugreis naar Nederland. Versoepelingen die het reizen naar Zuid-Frankrijk toch weer nét een beetje gemakkelijker maken. Heb je al geboekt en wacht je op die heerlijke vakantie aan de Côte of in de Provence? C&P geeft je nog wat heerlijke filmtips om in Franse sferen te komen!


Vrijdag 25 juni


Nos vies formidables
Margot, 32 jaar, is zojuist in een behandelcentrum aangekomen. Hier ontmoet ze Jérémy, Salomé, César, Sonia … Ze hebben niets gemeen, behalve de noodzaak om te genezen en de relatie tot de ander te herstellen die vernietigd is door de verslaving! Want je komt er samen beter uit dan alleen.

TV5 Monde – 23:09

Nos vies formidables


Zondag 27 juni


Pour rire!
Nicolas ontdekt dat zijn partner vreemdgaat met Gaspard, fotojournalist voor de sportkrant `L’Équipe’. De voormalige topadvocaat die huisman geworden is, besluit de relatie te verbreken en zal net zo onvoorspelbaar als gewetenloos blijken!

TV5 Monde – 22:46


pour rire - vignetteMaandag 28 juni


Le grand bal
Het is het verhaal van een bal. Een groot bal. Elke zomer sinds 1990 komen meer dan tweeduizend mensen uit heel Europa samen in deze uithoek van het Franse platteland. Zeven dagen en zeven nachten lang dansen, dansen, dansen ze, verliezen elk idee van tijd en trotseren vermoeidheid en hun lichamen …

TV5 Monde – 01:01
Woensdag 30 juni


Vulnerables
Elsa is vormingswerkster, belast met de evaluatie van alleenstaande buitenlandse minderjarigen. Ze zet zich hier met hart en ziel voor in. Als Bijan, een twaalfjarige Afghaan in het centrum aankomt, wordt ze diep getroffen door de manier waarop hij naar haar toetrekt. Ze besluit hem te huisvesten, ondanks het risico dat ze zo haar baan en haar familie verliest …

TV5 Monde – 18:39

VULNERABLESDonderdag 1 juli


Cavanna, jusqu’à l’ultime seconde j’écrirai
We herinneren ons de bulderende verontwaardigdheid van François Cavanna, de vader van Hara-Kiri en Charlie Hebdo. Aan de hand van gesprekken die kort voor zijn overlijden in 2014 werden opgenomen, vergeten archiefbeelden en unieke getuigenissen schetst Denis Robert het portret van een waar icoon van de ongehoorzame, libertaire pers.

TV5 Monde – 21:07

cavanna - vignetteZondag 4 juli


Yves
Jérem gaat in het huis van zijn oma wonen om zijn eerste rapplaat te maken. Hier ontmoet hij de knappe So, enquêtrice voor de startup Digital Cool. Zij overtuigt hem om Yves op proef te nemen: deze revolutionaire slimme koelkast moet zijn leven gaan vereenvoudigen!

TV5 Monde – 21:02

yves - vignetteDeel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners