Cinéma Français: Côte & Provence selecteert (16 – 30 oktober)

Of je het nu knus en gezellig of juist druilerig vindt: de herfst is absoluut aangebroken. Tijd voor de redactie van Côte & Provence om met een tweewekelijks filmoverzicht te komen. Films die op de Nederlandse en België televisiezenders worden uitgezonden en die de moeite waard zijn. Een goede reden om op de bank te kruipen de komende dagen.

Vrijdag 16 oktober

Plonger
De Spaanse fotografe Paz houdt van avontuur en reizen, terwijl haar vriend César, een voormalige oorlogsverslaggever, op zoek is naar rust. Paz is zwanger en de angst verstikt haar. Als haar kindje acht maanden oud is, verlaat Paz haar man en kind zonder enige verklaring.

TV5 Monde – 18:40

Plonger : Photo Gilles Lellouche, María Valverde
Plonger


Modern Jazz
Christine en haar minnaar besluiten alles aan hun respectieve partners te vertellen. Wie van hen twee zal het lafst zijn?

TV5 Monde – 20:18

vignette
Modern jazz

Les innocentes
Polen, 1945. De Tweede Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Mathilde Beaulieu, een jonge Franse dokter bij het Rode Kruis, behandelt in de buurt van Warschau de laatste Franse soldaten die terugkeren van het front. Op een ochtend komt een non naar het hospitaal die haar om hulp vraagt. Mathilde volgt haar naar het klooster waar ze een schokkend geheim ontdekt: de meeste van de zusters zijn zwanger geraakt na een inval van Russische soldaten. Mathilde is nu hun enige hoop.

Canvas – 21:20

Les Innocentes : Photo
Les innocentes

Zaterdag 17 oktober

Une nouvelle amie
Claire is een jonge vrouw, die in een diepe depressie raakt, als haar beste vriendin onverwachts overlijdt. Maar ze vindt haar levenslust opnieuw terug wanneer ze een onverwacht geheim over de echtgenoot van haar overleden vriendin ontdekt.

BBC2 – 01:45

Une nouvelle amie : Photo Anaïs Demoustier
Une nouvelle amie

Zondag 18 oktober

Roulez jeunesse!
De 43-jarige Alex werkt in de garage die door zijn moeder wordt geleid. Op een dag helpt hij een jonge vrouw uit de brand en brengt uiteindelijk de nacht met haar door. ‘s Ochtends is zij verdwenen en heeft ze haar drie jonge kinderen bij hem achtergelaten.

TV5 Monde – 21:00

Roulez jeunesse : Photo Laure Calamy
Roulez jeunesse!

La tendresse
Frans en Lisa zijn al vijftien jaar gescheiden en zien elkaar terug ter gelegenheid van een tweedaagse reis van Brussel tot de Zwitserse Alpen. Ze gaan hun zoon Jack ophalen uit het ziekenhuis na een ernstig skiongeluk. Wat voelen ze nog voor elkaar na zoveel jaren stilte?

TV5 Monde – 22:54

La Tendresse : Photo Margaux Chatelier, Olivier Gourmet
La tendresse

Woensdag 21 oktober

Meurtres dans les Landes
Het lichaam van Juliette Laborde, lid van een invloedrijke familie in Les Landes, wordt op een beeld gespietst gevonden. Walter Beaumont, douanebeambte, wordt met de zaak belast. Een paar dagen eerder kwam hij het slachtoffer tegen tijdens een enquête over eventuele financiële malversaties van de familie Laborde. Hij werkt samen met Isabelle Hirigoyen, kapitein bij de rijkspolitie.

TV5 Monde – 18:42

Meurtres dans les Landes

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners