Cinéma Français: Côte & Provence selecteert

Een feestelijke decembermaand, het ziet er iets anders uit dit jaar. Gelukkig zijn er genoeg heerlijke Franse films op televisie dit weekend om even weg te dromen. Côte & Provence tipt de beste films die op de Nederlandse en Belgische televisie te zien zijn, dus ga er maar voor zitten!


Vrijdag 11 december

Pour le meilleur et pour le pire
Alex Hugo is getuige bij het huwelijk van Juliette als hij een poging tot moord op de bruidegom, Martin, bijwoont. Zou deze kruidenverkoper, aanhanger van natuurgeneeswijzen, vijanden hebben? Of iets te verbergen? Hugo begint aan een gevoelige enquête.

TV5 Monde – 14:01

Pour le meilleure et pour le pire

Arrête ou je continue
Pomme en Pierre, Parijse veertigers, zijn al heel lang samen. Te lang? Ze durven niet aan elkaar toe te geven dat hun relatie niet meer werkt. Op een dag, tijdens een van hun lange boswandelingen, maken ze weer eens ruzie. Hij wil naar huis. Zij besluit te blijven. Alleen.

TV5 Monde – 18:39

arrête ou je continue - vignette
Arrête ou je continue

La tueuse Caméléon
De werkwijze is altijd dezelfde. Ze zoekt eenzame, anonieme, transparante vrouwen met een onbetekenend beroep en wordt hun vriendin en vertrouweling voordat ze hen doodt en hun identiteit, werk en appartement overneemt. Judith Corel, rechercheur politie, wordt het lokaas om deze kameleon-moordenaar te pakken te krijgen…

TV5 Monde – 02:05

La Tueuse Caméleón


Zaterdag 12 december

La Fille Inconnue
Jenny, een jonge huisarts, voelt zich schuldig omdat ze haar praktijk niet meer open had gedaan voor een jong meisje dat een dag later dood teruggevonden wordt. Wanneer Jenny van de politie verneemt dat ze het meisje niet kunnen identificeren, heeft ze slechts één doel: de naam van het meisje achterhalen zodat ze niet anoniem begraven wordt en ze niet verdwijnt alsof ze nooit heeft bestaan.

BBC 2 – 01:55

La fille inconnue
La Fille Inconnue

Zondag 13 december

Un chat un chat
Célimène, 35 jaar, schrijfster op zoek naar inspiratie, woont tijdelijk samen met haar zoon bij haar moeder. Het samenwonen valt niet mee … Op een dag ontmoet ze Anaïs, een jonge vrouw die haar al een paar dagen volgt. Anaïs is vastbesloten haar te helpen. En stelt voor dat Célimène over haar gaat schrijven!

TV5 Monde – 21:01

un chat un chat - vignette
Un chat un chat

Les amoureux sont seuls au monde
De beroemde componist Gérard Favier besluit de jonge, veelbelovende pianiste Monelle onder zijn hoede te nemen. De roddelpers heeft het al snel over een verhouding tussen hen. Sylvia Favier, al achttien jaar zijn echtgenote, wordt wanhopig.

TV5 Monde – 23:15

Les amoureux sont seuls au monde
Les amoureux sont seuls au monde

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners