Cinéma Français: Côte & Provence selecteert

Côte & Provence tipt de beste films die op de Nederlandse en Belgische televisie te zien zijn, dus ga er maar voor zitten!


Vrijdag 22 januari

Un condamné à mort s’est échappé
Luitenant Fontaine wacht op zijn executie nadat hij door de Duitsers gearresteerd en ter dood veroordeeld werd. In zijn cel kan hij alleen nog maar denken aan ontsnappen. En daarbij komt de angst kijken die onvermijdelijk gepaard gaat met de nauwgezette en geheime voorbereidingen van zijn ontsnappingsproject…

TV5 Monde – 18:41

Un Condamné à mort s'est échappé: Robert Bresson


Zaterdag 23 januari

Vivre sans eux
Martin is 60 jaar oud, Adèle 25. Hij is mopperig, ziek en verlegen. Zij is brutaal, onbeschaamd, provocerend. Hij zoekt zijn zoon, zij haar vader. Als ze aanbellen op het laatste adres van het stel dat beide verdwenen mannen vormden, horen ze dat ze naar het buitenland zijn vertrokken. Maar is dat ook echt zo?

TV5 Monde – 23:26

Vivre sans eux: Esther Garrel


Zondag 24 januari

Cuisine et dépendances
Die avond moet alles perfect zijn voor Jacques en Martine: ze organiseren een diner met oude vrienden, waarvan één een televisiester is geworden! Maar wanneer het sterrenstel langer dan twee uur op zich laat wachten, stijgt de spanning…

TV5 Monde – 21:00

Cuisine et dépendancesUne mère
Marie en Guillaume, haar 16-jarige zoon, praten niet meer met elkaar, behalve om elkaar te beledigen. Is hij gestoord, niet te resocialiseren zoals wordt gezegd? Marie staat machteloos tegenover de gewelddadigheid van haar zoon en weet niet meer wat ze moet doen om hem te helpen.

TV5 Monde – 21:01

Une mère: Mathilde Seigner, Pierfrancesco FavinoWoensdag 27 januari

les crimes silencieux
In de eerste helft van de 20e eeuw heeft de mijnbouw in het noorden van Frankrijk vele verliezen geleden. De herinnering aan de mijnramp van Courrières (1906), de grootste van Europa, ligt nog vers in het geheugen. Een pijnlijk verleden dat wakker geschud wordt door een serie vreemde misdaden …

TV5 Monde – 18-39


Donderdag 28 januari

Le rire de ma mère
Adrien, 11 jaar, verdeelt zijn tijd tussen zijn vader Romain, een geruststellende man en zijn onstuimige, hartstochtelijke moeder Gabrielle. Als er een drama boven hun hoofden hangt, overwint Adrien zijn verlegenheid en probeert nader kennis te maken met het meisje op wie hij verliefd is.

TV5 Monde – 21:01

Le Rire de ma mère: Igor Van Dessel, Salome Larouquie


Vrijdag 29 januari

Lunar-Orbit Rendez-vous
Ontmoeting tussen een vrouw die als tampon is verkleed en een man die als astronaut is verkleed. Daniel moet de as van zijn moeder verspreiden. Claude wil graag weer ongesteld worden. Een modern sprookje met de koortsachtigheid van de allereerste maanreis.

TV5 Monde – 20:13


Zondag 31 januari

L’eau à la bouche
1959. Zes personen komen bijeen in een kasteel in de Pyrénées-Orientales, om een erfeniskwestie te regelen: de vrouw des huizes Milena, haar neef en nicht, Jean-Paul en Séraphine, notaris Miguel en de huisbedienden Prudence en César. Stellen worden gevormd voor één nacht. In de ochtend komen de ware gezichten tevoorschijn.

TV5 Monde – 21:02

L'Eau à la bouche

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners