Cinéma Français: Côte & Provence selecteert

We blijven nog even thuis en dus dromen we lekker even weg bij Franse films die op televisie te zien zijn de komende dagen. Waan je in Frankrijk en kijk deze lekkere Franse films, er zit voor iedereen wel wat tussen!


Vrijdag 14 mei


Maman Colonelle
Na twaalf jaar in Bukavo te zijn gestationeerd, wordt kolonel Honorine Munyole, die zich intensief inzet voor de strijd tegen geweld ten aanzien van vrouwen en kinderen, plotseling overgeplaatst naar Kisangani. Al snel komen tientallen vrouwen naar haar toe: de wonden die zij tijdens de zesdaagse oorlog hebben opgelopen, zijn nog wijd open …

TV5 Monde – 18:40


T gros
Théo is een middelbare schoolleerling met overgewicht. Hij houdt zijn situatie in stand door zonder enige emotie te eten. Sinds hij op de middelbare school zit wordt hij gepest. Tot de dag dat de situatie in zijn voordeel verandert.

TV5 Monde – 19:52

T gros


Zaterdag 15 mei


Ronde de nuit
Mila is politieagent, einzelgänger, gewond, wantrouwend. Fouad is kandidaat voor de gemeenteraadverkiezing, een ambitieuze, briljante charmeur. Ze zijn broer en zus, en dat is hun enige overeenkomst. Als ze na jaren afwezigheid terugkomt in Marseille, ontdekt Mila een familie die geveld wordt door een geheim en koste wat het kost de schone schijn wil ophouden.

TV5 Monde – 23:24

RONDE DE NUIT
Ronde de nuit


Zondag 16 mei


J’ai tué ma mère
Hubert, 16 aan, heeft een conflict met zijn moeder. Zij werkt hem op zijn zenuwen en hij kan niet meer tegen het gemanipuleer en de beschuldigingen. Hubert is in de war door deze haatliefde verhouding en beleeft zijn pubertijd met de herinneringen aan een gelukkige jeugd.

TV5 Monde – 21:00

J’ai tué ma mère

Qui c’est les plus forts?

Sam is werkloos en vecht om de voogdij over haar zusje te houden. Samen met Céline, haar medehuurder en beste vriendin, bedenken ze allerlei oplossingen om wat bij te verdienen, van telefoonseks tot bloemkunst! Totdat ze een onverwacht voorstel krijgen van een stel …

TV5 Monde – 23:07


Woensdag 19 mei


De l’autre côté
Haut-Doubs. Een leerlinge aan de klokkenmakersschool wordt dood onder aan een klif gevonden. Zelfmoord? Jeanne Keller, studieadviseur van de instelling, gelooft er niet in. Samen met haar vriendin Alice, die politieagent is, start ze een onderzoek dat hen naar de andere kant van de Zwitserse grens leidt, midden in de internationale klokkenindustrie …

TV5 Monde – 18:39


De l’autre côté


Donderdag 20 mei


Plaire, aimer et courir vite
In de jaren 90 laat Arthur, student in Rennes, alles in de steek om naar Jacques in Parijs te gaan. De twee mannen hebben elkaar net ontmoet, ze zijn erg verliefd. Maar er is haast bij: Jacques heeft aids. Die zomer zal voor altijd in het geheugen van Arthur gegrift blijven.

TV5 Monde – 21:00

Plaire, aimer et courir vite


Zondag 23 mei


Les amours imaginaires
Het verhaal van Francis en Marie, twee vrienden die op dezelfde persoon verliefd zijn en een ongezond duel leveren om haar te veroveren. De spanning stijgt per afspraak en al snel interpreteert elk op obsessionele manier het dubbelslachtige, verwoestende gedrag van hun geliefde.

TV5 Monde – 21:04

Les amours imaginaires
Les amours imaginaires

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners