Cinéma Français: Côte & Provence selecteert

Een feestelijke decembermaand, het ziet er iets anders uit dit jaar. Gelukkig zijn er genoeg heerlijke Franse films op televisie dit weekend om even weg te dromen. Côte & Provence tipt de beste films die op de Nederlandse en Belgische televisie te zien zijn, dus ga er maar voor zitten!


Vrijdag 25 december

La belle et la belle
Margaux, 20 jaar, ontmoet Margaux, 45 jaar. Ze hebben alles gemeen. Normaal, ze zijn één en dezelfde persoon, op verschillende leeftijden in hun leven. Zal de jonge Margaux de juiste keuzes maken op basis van de ervaring van haar alter ego? En zal de andere Margaux vrede sluiten met haar verleden?

TV5 Monde – 18:39

La Belle et la Belle : Photo Agathe Bonitzer, Sandrine Kiberlain
La belle et la belle


Zondag 27 december

Gentille
Fontaine Leglou is anesthesiologe in een luxueuze psychiatrische kliniek. Deze mooie dertiger houdt van haar werk en van Michel, haar vriend waarmee zij al een aantal jaren samenwoont. Hoe komt het dan dat Fontaine niet weet wat ze moet antwoorden als Michel haar ten huwelijk vraagt?

TV5 Monde – 20:58

Gentille : Photo Emmanuelle Devos, Lambert Wilson
Gentille

Benoît Brisefer : les taxis rouges
Benoît Brisefer, 10 jaar, is ongelooflijk sterke en staat altijd klaar om zijn vrienden te verdedigen. Als Poilonez en zijn bende het op Dussiflard gemunt hebben, doet hij wat hij kan om hun plannen te dwarsbomen … Maar pas op: zodra hij verkouden wordt, verliest Benoît zijn superkracht!

TV5 Monde – 23:07

Benoît Brisefer : les taxis rouges - vignette
Benoît Brisefer : les taxis rouges


Maandag 28 december

Le cadavre anglais
Een geheimzinnige gevangene sterft tijdens zijn ontsnapping uit de gevangenis van Fort-L’Évêque. Wie is hij? Waarom moet zijn naam verzwegen worden? Tegelijkertijd moet Nicolas Le Floch op verzoek van de koning een kostbare fluit terugvinden die de Frans-Oostenrijkse militaire alliantie moest bezegenen en de pogingen om koningin Marie-Antoinette te compromitteren moest ontzenuwen …

TV5 Monde – 18:41

Le cadavre anglais


Dinsdag 29 december

Le noyé du grand canal
1777. Frankrijk en Engeland zijn in oorlog. Nicolas Le Floch, belast met de bewaking van de hertog van Chartres, meldt de lafheid van deze laatste aan de koning. Hierdoor gaat de titel admiraal van de vloot aan de hertog voorbij, die besluit zich te wreken door de politieagent ongeloofwaardig te maken …

TV5 Monde – 21:01

Le noyé du grand canal

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners