Concerten en meer tijdens de Journées Européennes du Patrimoine

Komend weekend gaan de deuren weer open van zo’n 14.000 monumenten in heel Frankrijk waarvan er velen doorgaans gesloten blijven. Een jaarlijkse kans om een kijkje te nemen in dat ene fort, die abdij of lang verlaten kerk. Frankrijk is trots op haar erfgoed en viert het elk jaar uitbundig, ook in de Provence. Helaas zijn er wel diverse evenementen geannuleerd vanwege de Corona-crisis, zoals bijvoorbeeld in de Bouches-du-Rhône en Nice*. Maar veel gaat vooralsnog wel gewoon door, met inachtneming van de verplichte maatregelen.

Gedurende het weekend kun je niet alleen hier en daar een kijkje nemen, een speciale expositie bezoeken of zelfs lezingen bijwonen. Er zijn ook veel andere soorten evenementen zoals concerten, wandelingen en bijzondere rondleidingen ter gelegenheid van de Journées du Partimoine.
Een aantal pikten we eruit:

Concert in Vence

Zondagmiddag treedt het Orchestre de Chambre Philarmonique de Nice op in de Cathédrale de Vence (Place Clemenceau) tussen 18.30 en 20.00 uur. O.a. worden werken gespeeld van Vivaldi, Rameau en Bach (meer info)

credits foto: Opera Nice Côte d’Azur


Wandeling in Hyères

Zondag kun je de hele dag dwalen door het oude Hyères langs een uitgezette Tour des Templiers, een artistieke tocht door het oudste deel van de stad (meer info)

credits foto: OdT Hyères


Rondleiding in Colmars

Een theatraal bezoek aan het Fort de France dat regelmatig onderbroken wordt door de beroemde bouwer Vauban zelf.

Zondagmorgen om 10 uur. (meer info)


Zomaar drie bijzondere uitstapjes in verschillende delen van de regio. Zonder twijfel is er ook in jouw buurt veel te beleven in en rondom het lokale erfgoed. Ga daarvoor naar de handige website hieronder, met duizenden evenementen in het programma voor a.s. weekend:

*Op de landelijke website is een pagina over annuleringen opgenomen. Ga voor de actuele stand van zaken daar naar toe.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners