De feestdagen vieren aan de Côte d’Azur

De laatste dagen van de decembermaand zijn alweer aangebroken en de Kerstdagen evenals Oud & Nieuw staan weer voor de deur. Rondom deze feestdagen vinden er ook aan de Côte d’Azur weer allerlei leuke activiteiten en evenementen plaats. Wij hebben een aantal van de leukste voor jullie op een rijtje gezet.


Alles kerst: markten, concerten en meer

Rondom de kerstdagen worden er ook aan de Côte d’Azur allerlei leuke dingen rondom kerst georganiseerd. Een groot aantal daarvan zijn kerstmarkten. Zo is er nog tot 24 december de kerstmarkt in Menton, waar je ook een ijsbaan, een reuzenrad en een versierde Jardin de Biovès in Scandinavische kerststijl vindt.
In Nice kun je tot 2 januari in het park Jardin Albert Premier en op Place Masséna terecht voor leuke kerstmarkten. Er zijn heerlijke lekkernijen om te proeven, attracties, shows voor kinderen en meer.

In Saint-Raphäel is er ook nog tot 2 januari een kerstmarkt. Daarnaast is er in dit stadje een leuke kersttour, met zeventiende verschillende stops door de stad heen. Hieronder vallen een draaimolen, ijsbaan en lichtschilderijen op de Basilique Notre-Dame de la Victoire.
Verder hebben veel andere kustplaatsen ook nog leuke kerstmarkten, zoals Marseille, Fréjus, Cannes en meer plaatsjes.


Muziekliefhebbers

Voor de muziekliefhebbers worden er ook verschillende mooie kerstconcerten georganiseerd. Zo vindt er op 25 december het Spirit Voices Concert in Cogolin plaats. Hierbij worden er gospel- en kerstliederen gezongen.
Iets verderop in Ramatuelle vindt op 26 december Concert de Noël: Classical Crossover spécial noël en duo harpe et voix plaats. Bij dit optreden, wat een combinatie is van harp en zang, kun je luisteren naar muziek uit kerstfilms en andere prachtige kerstnummers en melodieën.


Behalve markten en concerten is het ook nog mogelijk om een kerststal in de regio van de Côte d’Azur te bezoeken. Ook hiervan zijn er verschillende in de regio te vinden, maar een voorbeeld is de kerststal, die je vindt in Théâtre Galli in Sanary-sur-Mer op de avond van 24 december.
Verder is is het leuk om een bezoek te brengen aan Fôret de Merveilles in Cogolin. Hier kun nog tot 31 december allerlei leuke winterse dingen zien en doen. 
Feestjes en vuurwerkshows op oudejaarsavond


Er zijn in December veel leuke festiviteiten die met kerst te maken hebben, maar met naderende einde van het jaar zijn er met betrekking tot oud en nieuw ook leuke dingen te doen. Op oudejaarsavond kun je bijvoorbeeld bij verschillende restaurants genieten van een speciaal menu. Een aantal restaurants die dit doen zijn Rosana in Cannes en Bistrot de l’Oasis in Mandelieu-la-Napoule. Ook zijn er verschillende interviews die nog meer vermaak bieden. Een voorbeeld hiervan is een avond die door de radiozender Diva FM wordt georganiseerd in Marseille. Het bestaat uit een heerlijke maaltijd, dansshow en muzikaal entertainment.
Als start van het nieuwe jaar vinden er op deze avond ook prachtige vuurwerkshows plaats in verschillende dorpen en steden.


Ook gedurende de eerste dagen van het nieuwe jaar vinden er nog leuke evenementen plaats aan de Côte d’Azur. Zo is er een nieuwjaarsconcert op 4 januari in Juan-les-Pins en een vuurwerkshow op 2 januari in Beaulieu-sur-Mer.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners