Truffel Aups

De truffels van Aups

Aups is een van die plaatsen die vooral met truffels wordt geassocieerd. Wat Richerenches, waar we eerder over schreven (zie link) is voor de Vaucluse, is Aups voor de Var. In deze periode van het jaar is er elke donderdag een truffelmarkt. En er is een Maison de la Truffe dat op elke 4e weekend van januari een feestelijk weekend organiseert rondom het zwarte goud van de Provence.


18e Fête de la Truffe Noire

Dit jaar zal, vanwege de Corona-maatregelen, het feest slechts in bescheiden vorm gevierd worden op alleen zondag 24 januari. Vanaf 10 uur ben je welkom in het centrum van Aups voor de Marché de Truffe fraiche met diverse demonstraties. Natuurlijk kun je de truffels proeven en de mooiste worden om 13.00 uur geveild.

Blijf op de hoogte, want dingen kunnen zomaar veranderen in deze tijden, via de Facebookpagina van Maison de la Truffe

Maison de la Truffe

Goed mogelijk dat je de markt dus nu even niet kunt of wilt bezoeken Weet dan dat het Maison de la Truffe het hele jaar open is om je in te wijden in de wondere wereld van de truffel. Het Maison is gevestigd in het centrum van Aups in voormalige 17e eeuwse Hospice Saint-Jacques, en je kunt er terecht voor een inleiding voor beginners, een proeverij, een interactieve zoektocht naar truffels een veel meer…

Vanzelfsprekend kun je er ook in de boetiek truffels kopen. Dat kun je in de zomermaanden ook op de truffelmarkt doen, want ook dan wordt deze in Aups georganiseerd en staat de witte truffel centraal.

Credit beeld: Maison de la Truffe, Aups Office de Tourisme

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners