Muziek en literatuur op Château de Lourmarin

Lourmarin is meer dan een bezoek waard als je in de Provence bent. Eén van de plus beaux villages in de Lubéron die haar bekendheid o.a. ontleent aan Albert Camus die er enige jaren woonde. Menigeen heeft dit voorjaar zijn La Peste weer eens uit de boekenkast gehaald. En misschien heb je er al over gelezen in onze zomereditie waarin we in de voetstappen treden van de grote schrijver in Lourmarin.

Maar er is nog een hele goede reden om deze zomer vooral naar dit plaatsje te gaan, en dan in het bijzonder naar het Chateau de Lourmarin:

Festival des Musiques d’Été au Château de Lourmarin 2020

Een jaarlijks terugkerend festival dat gewoon doorgaat! Vanaf volgende week tot half oktober kun je in op het château wekelijks komen genieten van klassieke muziek, opera en jazz. Een unieke belevenis om een dagje Lourmarin af te sluiten: eind van de middag bezoek je het kasteel en je kunt zelfs vaak nog even picknicken op het terras om vervolgens naar de muziekuitvoering te gaan.

De concerten worden in de zomer veelal buiten gehouden. A.s. maandag 20 juli gaat het van start: een pianoconcert met werken van Beethoven, Chopin en Liszt. Lekker genieten, buiten op het terras, maar ook later in september, oktober  blijft zo’n concert in een van de mooiste kastelen van de Provence een bijzondere ervaring. Onder dit bericht een voorproefje.

Ga voor het volledige programma naar de website van Chateau de Lourmarin en voor tickets naar Billetweb.

Festival Camus avec nous!

Maar er is meer… Je kunt tot 1 oktober tijdens je bezoek aan het chateau ook direct de fototentoonstelling zien met foto’s van de grote schrijver in zijn geliefde Lourmarin. Een bijzondere collectie voor liefhebbers van Camus, en een een mooi tijdsbeeld van Lourmarin aan het eind van de jaren vijftig, voordat het toerisme echt van betekenis werd.

 

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners