Tour de Crest

Abseilen van de Tour de Crest

Even buiten het plaatsje Crest staat dit jaar precies negen eeuwen lang de Tour de Crest. Destijds onderdeel van een veel groter kasteelcomplex aan de oevers van de Drôme. Maar daar is niet veel meer van over behalve dan de imposante toren die men liet staan toen in 1633 de fortificatie ontmanteld werd.


‘Bastille du Sud’

Met een hoogte van 52 meter is het een van de hogere kasteeltorens in Frankrijk en het uitzicht boven is fenomenaal en op zichzelf al een reden om de Tour de Crest te bezoeken. Dan krijg je natuurlijk ook iets mee van het verleden van de toren die daar ook met regelmaat wordt nagespeeld, met name haar geschiedenis als gevangenis.

Want vanaf begin 17e eeuw werd dit een van de zwaarst beveiligde gevangenissen van Frankrijk. De toren kreeg ook wel de bijnaam ‘Bastille du Sud’, als symbool van de macht die vanuit Versailles werd uitgeoefend. Maar deze Bastille overleefde de Franse Revolutie wél, en de functie van gevangenis bleef ongewijzigd tot 1851.

Nu is het al weer lange tijd een keurig opgeknapte trekpleister voor bezoekers van de regio. Jong en oud. Ook voor wie minder in de geschiedenis is geïnteresseerd en geen gebruik wil maken van de rondleidingen die er met gidsen verzorgd worden. Er is meer te doen…

Abseilen van de Tour de Crest

Dat is natuurlijk wel ‘vrij vet’: Abseilen van een kasteeltoren en de foto’s of video daarvan laten zien aan je vriendjes thuis. Deze zomer kan dat weer op elke zaterdagmiddag tussen 14 en 17 uur. Vanzelfsprekend onder begeleiding van erkende instructeurs. Elke zondag zijn er ook ‘re-enactmentshows’ van een bekende ontsnapping uit de gevangenis in 1789 die overigens niet goed afliep.

Wees gerust, dit gaat wel gewoon goed…

Meer weten? Deze zomer ook eens abseilen van de Tour de Crest? Bezoek de website voor meer informatie.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners