Parfum de Jazz

Parfum de Jazz: jazzfestival midden in de Drôme

Een festival gericht op vrouwelijke jazzmuzikanten in de Drôme, dat is weer eens wat anders! In het hart van de Drôme ligt het dorpje Buis-les-Baronnies. In dit dorpje en haar omgeving vindt deze zomer weer het festival Parfum de Jazz plaats. Van 14 tot en met 27 augustus kun je in dit plaatsje genieten van verschillende concerten met jazzmuziek. Zit je dus zelf in de Drôme en ben je wel toe aan een avond genieten van mooie jazzmuziek, dan wil je dit niet missen. Een unique selling point is absoluut de aandacht die tijdens dit festival uitgaat naar vrouwelijke jazzmuzikanten, mooi om te zien!


Jazzfestival met meer vrouwen

Om meer aandacht te geven aan vrouwen werkzaam in de jazz zul je met name vrouwen op de programmering tegenkomen. Voorbeelden van acts die optreden zijn Luise Jallu Quartet, Dal Sasso Big Band en Lorraine Desmarais Trio. De concerten vinden allemaal ’s avonds plaats. Op de website is te vinden wie waar en wanneer speelt voor het festival en hoe duur de tickets zijn.


Meer dan alleen optredens

Maar dit festival is meer dan alleen muzikale optredens. De organisatoren van het jazzfestival vinden het belangrijk om meer aandacht te geven aan de kennis van jazzmuziek en de bijzondere plek die vrouwelijke muzikanten hierin hebben. Om dit te bereiken worden er dingen georganiseerd als conferenties, discussies en filmvertoningen onder leiding van experts. Hierbij gaat het onder andere over hoe het centrale perspectief van de vrouw in dit vakgebied te weinig wordt besproken en ze stereotypen uit de weg willen gaan. Ook worden er twee schrijfworkshops, een uitgebreide zangcursus verdeeld over vijf dagen en een fototentoonstelling genaamd ‘Ladies of Jazz’ georganiseerd. Dit laatste vindt plaats in het Dominicaanse klooster van het dorp. Hierbij laten twee fotografen met foto’s die zij maken tijdens de concerten “verlichte vrouwen laten zien in de uiting van hun kunst”.  


De volle tarieven voor het festival liggen tussen de 16 en 28 euro. Enkele concerten zijn gratis toegankelijk. Voor meer informatie en het kopen van tickets, kun je terecht op: https://www.parfumdejazz.com/

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

La nuit Européene des Musées

Elk jaar openen musea hun deuren voor een bijzondere avond vol ontdekkingen. Op zaterdag 13 mei zal de Europese museumnacht weer aanleiding zijn voor een nachtelijke wandeling door de musea

Verder lezen
Ontdek

Onze partners