Sorgues 2021

Een zomer lang Tour de France in Sorgues

Zaterdag 26 juni gaat de Tour de France weer van start. Vanuit Bretagne gaat het dwars door Frankrijk naar de Franse Alpen om dan om te keren en koers te zetten naar de Pyreneeën. Slechts één etappe dit jaar gaat dan nog door de Provence. Maar wat een mooi etappe gaat dat worden! Tussen vertrekplaats Sorgues en finishplaats Malaucène wordt maar liefst twee keer de Mont Ventoux beklommen. De eerste keer vanuit Sault, de relatief gemakkelijkste klim, waarna afgedaald wordt naar Malaucène (voor een eerste doorkomst) om dan via Bédoin nóg een keer omhoog te gaan.

Noteer hem in je agenda: woensdag 7 juli start de etappe om 12.00 uur in Sorgues, de eerste doorkomst op de Ventoux zal zijn tussen 15.30 en 16.00 uur, de tweede tussen 17.00 en 17.30 uur, de finish een goed kwartiertje later. Als dat maar goed gaat. Ga voor een gedetailleerd tijdschema naar de website van de Tour de France

Een zomer lang Tour de France in Sorgues

De startplaats bereid zich al lang tijd voor op de Tour en staat eigenlijk de hele zomer in de Tour de France – modus. Tot eind julie is er buiten in het dorp een tentoonstelling te zien over de Tour de France in de Vaucluse. Meer dan 40 historische foto’s en bijbehorende verhalen nemen je mee door de geschiedenis van de Tour in dit stukje Frankrijk.

In de Pôle Culturel (285 Avenue d’Avignon) is voor de liefhebbers de gratis expositie ‘Cols et grimeurs’ ingericht die je meeneemt naar de legendarische beklimmingen van de Ventoux en andere beroemde cols in de Tour. Voor wie de etappe van 7 juli (nog) even wil ‘visualiseren’ is er een enorm model van 12 m2 in het Centre Administrative (80 Route d’Entraigues) te bezichtigen. Sorgues is zo trots dat er zelfs een zg. tijdscapsule zal worden begraven met voorwerpen uit deze tijd die in 2071 weer opgegraven gaat worden. De Tour de France in Sorgues kan niet lang genoeg duren.

Credits beeld: Letour.fr en Sorgues

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners