Exposities – het voorjaar van C&P

Welke exposities mag je niet missen deze lente? We zetten de leukste voorjaarstentoonstellingen op een rijtje. Het hele overzicht vind je in de voorjaarseditie van Côte & Provence, nu in de winkel!


Pablo Picasso, Rendez-vous
9 februari tot 2 juni

Een bijzondere insteek voor een tentoonstelling: honderd denkbeeldige brieven geschreven door David Lawrence aan Pablo Picasso. De brieven schetsen een ontroerend portret voor het publiek en worden tijdens de expositie afgewisseld met prachtige foto’s en korte films. Onder de ondertekenaars van deze honderd denkbeeldige brieven vinden we onder andere: Auguste Renoir, David Bowie, Winston Churchill, Paul Bocuse, Jean Cocteau, Yves Saint-Laurent, Adolf Hitler, Joseph Stalin, Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis, Ernest Hemingway, Grace Kelly, Françoise Sagan, Francis Bacon en Général de Gaulle. Eén zaal van de expositie is gewijd aan de belangrijkste fases uit de beginjaren van Pablo Picasso, van zijn geboorte in Málaga tot de geboorte van het kubisme.
espace-hoteldelagoy.comLe printemps impressionniste de Monsieur Renoir
9 maart tot 23 juni

Het impressionisme blaast dit jaar honderdvijftig kaarsjes uit en daarom organiseert het Musée d’Orsay allerlei bijzondere exposities in Franse musea. Dit voorjaar zijn twee bijzondere schilderijen van Auguste Renoir even samen te zien in het Musée des Beaux-Arts in Draguignan. Gedurende zijn hele carrière schilderde Auguste Renoir portretten die hij graag opfleurde met levendige penseelstreken, zoals L’enfant au biscuit, een schets die sinds 1939 in dit museum in Draguignan hangt. Het Musée d’Orsay leent uitzonderlijk het schilderij Étude. Torse, effet de soleil uit en de twee schilderijen kun je nu samen bewonderen. Renoir speelde een belangrijke rol in de impressionistische beweging. Hij had niet alleen snel commercieel succes, maar wist zich ook steeds te vernieuwen en onderhield goede relaties met zijn oude meesters. Een bezoek aan Musée Renoir in Cagnes-sur-Mer sluit mooi aan bij deze expositie.
mba-draguignan.frToulouse-Lautrec, un affichiste de génie
16 maart tot 2 juni

Ze zijn wereldberoemd, de affiches van Henri de Toulouse-Lautrec. Maar wat schuilde er achter deze kunstenaar? Hij was een harde werker, maar hield ook van een feestje. Toulouse-Lautrec stond bekend om zijn vrolijke karakter, de nachten die hij doorbracht met feesten in de Moulin-Rouge en zijn frequente bezoek aan sekswerkers. Hij overleed jong, op 36-jarige leeftijd, maar liet een flink oeuvre na: 737 schilderijen, 275 aquarellen, 369 litho’s en meer dan 5000 tekeningen. Deze bijzondere tentoonstelling in Musée Bonnard komt een groot deel van het lithografische werk van de kunstenaar samen, waaronder enkele zeer zeldzame proefdrukken, evenals een aantal schilderijen. Het was het werk van Toulouse-Lautrec dat synoniem werd voor Montmartre en zijn beroemde cabarets en de sterren van de Moulin Rouge en de Chat Noir.
museebonnard.fr


Antibes Art Fair
12 tot 21 april

Dit jaar wordt ‘ie al voor de 52e keer georganiseerd: de kunstbeurs van Antibes. De Antibes Art Fair is prestigieus in Europa, zowel qua bezoekersaantallen, meer dan twintigduizend, als qua exposanten. Dit jaar kun je de kunstwerken van negentig Franse en buitenlandse exposanten bewonderen. Of je nu een professional bent of gewoon dol op kunst; de beurs is toegankelijk voor iedereen. Ontdek moderne kunst, hedendaagse kunst, juwelen, design- en vintage meubelen en schilderijen.
antibesartfair.com

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners