Fermetures aan de Côte d’Azur: een update

Na een hoopvolle periode waarin de Fransen langzaam weer begonnen te dromen van lunchen op het terras, is de realiteit toch een stuk minder rooskleurig. Afgelopen week is er zowel voor de horeca als voor de wintersportgebieden het één en ander bekendgemaakt. Het leek de redactie daarom passend om een update te geven over de fermetures die ons allemaal bezighouden: wat mogen we de komende tijd weer? Helaas niet veel meer dan nu, zo blijkt.


Horeca tot Pasen gesloten

Volgens de Franse pers mag de Fransman hopen dat de horeca op 6 april weer open mag. Een harde klap voor de honderdduizenden Franse bars en restaurants wie het water op dit moment al aan de lippen staat. Hoewel we in 2021 dachten terug te gaan naar het ‘normale leven’, lijkt het voorlopig nog niet veilig om samen te komen in een restaurant of bar voor een heerlijk apéro of een diner. Voor Pasen kunnen de Fransen en de Nederlanders in Frankrijk dus alleen maar dromen van dat ene lievelingsrestaurant.


Faillissementen partout

Een catastrofale stijging van het aantal faillissementen kon natuurlijk niet uitblijven. Na de verschillende confinements, de avondklok en de sluiting sinds 30 oktober vorig jaar hebben veel ondernemers de handdoek in de ring moeten gooien. Dit is een rampzalige economische en psychologische situatie voor de hele beroepsgroep, die helaas niet door staatssteun gered kan worden. Een goed voornemen voor 2021 is dus om veel restaurants te bezoeken zodra die hun deuren weer openen, uiteraard met inachtneming van de regels.


Nog even niet skiën

Een andere fermeture die de gemoederen bezighoudt: de skigebieden. Wie wil leren skiën vist dit winterseizoen achter het net. De skiliften mogen voor de krokusvakantie niet gaan draaien, een periode waar de hele branche zich op had gefocust door de gemiste inkomsten van de kerstperiode. Voorlopig zijn de skigebieden open, maar de skiliften blijven stilstaan. Volgens de overheid zullen wintersportliefhebbers niet van de afdalingen genieten deze winter. Onduidelijk is of het einde van het seizoen nog gered kan worden. Sporten die normaal minder geïnteresseerden trekken, herwinnen echter wel in populariteit: langlaufen, sneeuwschoenen en sleeën zijn weer helemaal hot!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners